Agenda

Fietsroute Jos. Bedaux

Fietsroute: de monumenten van lokale held Jos. Bedaux

Wanneer: 18 april 2021 Waar: geen locatie Entree: Gratis
Bestel tickets

Fietsroute: de monumenten van lokale held Jos. Bedaux

Op zondag 18 april 2021 organiseert de stichting Jos. Bedaux met steun van het Erfgoedfonds van de Gemeente Tilburg een fietsroute langs bijna alle monumenten van Jos. Bedaux in Tilburg. Juist op deze 18 april zou Jos (1910-1989) 111 jaar geworden zijn. 

De fietsroute

De start van de route is bij het architectenbureau aan de Dr. Keyzerlaan 2 in Goirle, het woonhuis en atelier van Jos (een vooroorlogs rijksmonument). Daar krijg je naast een traktatie gratis de architectuur gids Jos. Bedaux met een beschrijving van al zijn zijn werken in Nederland en België. Tevens krijg je na je aanmelding digitaal een routebeschrijving waarmee je de fietsroute kunt rijden. De route is in totaal ongeveer 16 kilometer lang en zal 3,5 tot 4 uur duren. De organisatie verzoekt wel om je eigen eten en drinken mee te nemen. Onderweg krijg je uitleg van de familie of iemand van het bestuur van Stichting Jos. Bedaux. Uiteraard is het mogelijk om slechts een gedeelte van de route te fietsen.

Meedoen

Om de route coronaproof te laten verlopen is het verplicht dat je je van te voren aan meldt via de website. Hier kun je aangeven op welk tijdstip je wenst te vertrekken en met hoeveel personen (uit een huishouden) je komt, vermeld hierbij ook je e-mailadres. Vanaf 09.30 uur wordt er in een tijdslot van een half uur gestart. Aanmelden kan tot donderdag 15 april. Er kunnen maximaal 100 mensen deelnemen.

Meer informatie

Meer informatie over Jos. Bedaux vind je op de website.