Laden Evenementen

Film ”Frida” in Heyhoef Cinema

Informatie
Datum:
24 februari 2022
Tijd:
20:00 tot 22:00
Prijs: €5,

Op donderdagavond 24 februari om 20:00 draait Heyhoef Cinema de film “Frida”, een biografische film uit 2002 , van de regisseur Julie Taymor. Een kaartje voor de film kost je €5,- en is inclusief en kop koffie of thee. Lees snel verder.

Over ”Frida”

Het vertelt het leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Zij overleed in 1954 op 57 jarige leeftijd na een turbulent leven , met veel lichamelijke pijn, talloze liefdesaffaires , geweldige schilderwerken gebaseerd op haar eigen ervaringen. Op haar 18e overkwam haar een ernstig ongeluk. In haar lange revalidatie periode begon zij met schilderen ,trouwde zij met de 23 jaar oudere Kunstenaar Diego Rivera, die haar talent ontdekte, waarna zij een succesvolle carrière krijgt als schilderes. Beiden hebben in hun huwelijk talloze liefdesaffaires. Kahlo had onder andere een relatie met Trotski en met Josephine Baker. Ondank haar vrijgevochten leven was zij toch niet echt een feminist, maar betekende door haar indrukwekkende werken die over de hele wereld werden tentoongesteld en enorme bedragen opleveren veel voor de kunstwereld . Een heel beroemd werk is het in 1944 geschilderde zelfportret ”La columna rota”. Vertaald” De gebroken zuil” waarin zij zichzelf afbeeld in een stalen korset. In Mexico stad werd haar geboortehuis een museum, bezocht door talloze bezoekers uit de hele wereld.

Meer informatie en tickets

De film draait donderdagavond 24 februari om 20:00 uur in Wijkcentrum Heyhoef op de Kerkenbosplaats in Tilburg. Tickets kun je ter plekke afrekenen, reserveren is niet nodig. Er is plek genoeg! Voor meer informatie en meer films van Heyhoef Cinema kun je terecht op deze website.