Laden Evenementen

Film van lokale filmmakers bij Cinecitta: vertoning poëtische documentaire Alles van waarde is weerloos

Informatie
Datum:
16 maart 2022
Tijd:
19:00 tot 21:00
Prijs: €7,50

Filmmaker Karen Ebert (32) maakt met haar documentaire ‘Alles van waarde is weerloos’ haar eerste autonome productie. Ze herkende in het hoofdkarakter Gerard haar eigen worsteling in hoe ruimte te vinden om vrij werk te maken zonder te verzanden in opdrachtwerk. Gerard is namelijk een vertaler die liever schrijver had willen zijn. Na afloop van de vertoning gaat Karen in gesprek met schrijfster Lotte Lentes over hoe het eigenlijk voelt om je eigen verhaal te maken.
Gerard (80) vertaalt in een huis vol boeken, romans van andere schrijvers. Hij speelt met de woorden van een ander, maar zoekt ondertussen ook naar die van hemzelf. In de poëtische documentaire kruipt de kijker steeds dieper in het hoofd van de vertaler. Gerards zoektocht naar zijn eigen verhaal raakt verbonden met die van filmmaakster Karen Ebert.

Meegevoerd door de sterke kracht van de wind krijg je het gevoel dat de filmmaakster zelf ook ergens naar op zoek is. Gerards zoektocht raakt zo gaandeweg verbonden met die van de filmmaakster. Want ook zij zoekt, net als Gerard, naar haar eigen verhaal en naar manieren om dat verhaal te vertellen. Op poëtische wijze onderzoekt Alles van waarde is weerloos de innerlijke strijd van een maker en alle worstelingen die hiermee gepaard gaan.