logo
Laden Evenementen

Filmavond bij Cultureel centrum de Schalm: Volver

Informatie
Datum:
20 september 2023
Tijd:
19:30 tot 21:00
Prijs: €8,25

Op 20 september kun jij naar de filmavond bij Cultureel centrum de Schalm. De film die deze avond gedraaid wordt is: Volver. Volver gaat over drie generaties vrouwen die de oostenwind, vuur, waanzin en zelfs de dood overleven dankzij hun goedheid, leugens en grenzeloze levendigheid.

De filmavond kost €8,25,- per persoon, inclusief koffie of thee. Kaartjes koop je hier.

Over de film

Raimunda woont samen met haar partner Paco en tienerdochter Paula in een buitenwijk van Madrid. Raimunda’s oudere zus Sole heeft een illegaal kapsalon in huis en is alleenstaand sinds haar man ervandoor ging met een cliënt. Een paar jaar eerder zijn de ouders van Raimunda en Sole allebei op een nacht bij een brand in hun huis omgekomen. Sinds diezelfde nacht is toevallig ook de moeder van Agustina spoorloos verdwenen. Agustina is de buurvrouw van tante Paula, de bejaarde tante van Raimunda en Sole.

Als Paco overlijdt nadat hij Paula heeft proberen aan te randen probeert Raimunda dit geheim te houden voor haar omgeving, maar dat levert alleen maar verwarring en misverstanden op. Toch probeert Raimunda uit alle macht haar gewone leven vol te houden. Ze gaat samen met haar dochter als invaller in een restaurant werken en verbergt het lijk daar een tijdlang in een van de diepvriezers, totdat ze het uiteindelijk op een geheime plek weet te begraven. Haar verleden laat haar echter niet met rust.

Inmiddels doet het gerucht de ronde dat Raimunda’s en Soles overleden moeder Irene aan verscheidene mensen verschenen is om het een en ander uit het verleden recht te zetten. Irene zou volgens Agustina onder meer in het huis van tante Paula zijn geweest toen die net was gestorven. Raimunda’s moeder verschijnt vervolgens ook aan Sole bij wie ze gaat werken als kappersassistente. Om haar identiteit te verbergen doet ze zich voor als een Russische. Agustina, die inmiddels terminaal ziek is, vraagt aan Raimunda of die aan haar moeder Irene wil vragen alles te vertellen wat ze weet over Agustina’s moeder. Raimunda verklaart Agustina hierop voor gek.

Gaandeweg wordt de waarheid duidelijk: Irene is geen geestverschijning maar heeft zich al die jaren schuilgehouden bij tante Paula nadat zij zelf het huis van haar man, die was vreemdgegaan met de moeder van Agustina, in brand had gestoken. Dan blijkt ook dat Raimunda vroeger is verkracht door haar eigen vader, waarna ze haar dochter Paula heeft verteld dat Paco Paula’s vader was. Irene had dus twee redenen om haar man hartgrondig te haten.

Irene besluit om voor de stervende Agustina te zorgen. Agustina komt niet achter de waarheid.