Agenda

Favourite

Filmcafé: The Favourite in CC De Schalm

Wanneer: 19 februari 2020 van 19:30 tot 21:30 Waar: Theater Cultureel Centrum de Schalm Entree: €8,-

Filmcafé: The Favourite in CC De Schalm

Op woensdag 19 februari gaat er weer een nieuwe editie van het filmcafé plaatsvinden. De film The Favourite wordt ditmaal vertoond in de Kerkzaal van CC de Schalm in Berkel-Enschot. De film begint om 19.30 uur maar vanaf 19.15 kan men binnenlopen.

The Favourite

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de komst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel verandert de dynamiek tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. De film valt vooral op door de combinaties: een kostuumdrama met eigentijdse cameravoering. Ook de ernst van het hof en de humor van de filmmaker. De film won vele prijzen, waaronder een Oscar voor beste actrice voor Olivia Colman.

Deze film maakt onderdeel uit van de cyclus Sterke vrouwen, georganiseerd door Filmcafé Berkel-Enschot, een samenwerking tussen Bibliotheek Midden-Brabant en Cultureel Centrum De Schalm. Elke film wordt ingeleid door Tim van der Avoird en na afloop is er gelegenheid tot nagesprek in de foyer van De Schalm. De toegangsprijs bedraagt €8 (leden van de Bibliotheek Midden-Brabant betalen €7,50). Een kopje koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

Locatie

Reageer op dit bericht