Laden Evenementen

Filmklassieker A Clockwork Orange in Cinecitta

Informatie
Datum:
05 mei 2022
Tijd:
20:00 tot 23:00
Website:
Prijs: €15,50
Locatie:Cinecitta

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials geheel aangekleed in stijl van de klassieker. Zo ook op donderdag 5 mei. Vanaf 20:00 uur is de bar geopend en de film zelf zal om 20:45 uur beginnen. Kom je ook? Lees snel verder voor alle informatie. 

A Clockwork Orange

A Clockwork Orange sloeg in 1971 in als een bom. De critici waren zeer verdeeld. Maatschappelijk bracht de film veel teweeg. A Clockwork Orange werd een inspiratiebron voor zinloos geweld genoemd en regisseur Stanley Kubrick kreeg dreigbrieven van mensen die de film zagen als een bedreiging voor de maatschappij. Tegelijkertijd werd de film door veel critici als heus meesterwerk bestempeld. Kubrick besloot daaropvolgend de distributie van de film in Groot Brittannië tegen te houden. De film werd daar 27 jaar verbannen. In de Verenigde Staten werd lang alleen de zwaar gecensureerde versie vertoond.

Overige informatie

Cinecitta zal, op 5 mei, eenmalig de ongecensureerde versie van deze one-of-a-kind-klassieker vertonen, want A Clockwork Orange is een film die 50 jaar na dato nog steeds tot nadenken zet en pijnlijk actueel is.  U bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje én creëren een totaalbeleving uit de film. Interesse? Bestel je ticket dan direct voor A Clockwork Orange op deze pagina. Deze zijn te verkrijgbaar vanaf €15,50.