Finale pianoconcours van de lage landen in Het Cenakel

Informatie
Datum:
15 oktober 2023
Tijd:
11:00 tot 17:00
Prijs: 10
Locatie:Het Cenakel Tilburg
het cenakel

Muziekliefhebbers van klassieke pianomuziek hebben weer een bijzondere datum om te noteren in hun agenda’s. Op zondag 15 oktober wordt het Cenakel te Tilburg het toneel van het allereerste Pianofestival van de Lage Landen. Dit festival vindt plaats ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de Tilburgse componist Jo Sporck. 

Het Pianofestival van de Lage Landen is een primeur voor Tilburg en belooft een betoverende dag vol muzikale ontdekkingen te worden. Gedurende één enkele dag, van 11.00 tot 17.00 uur, zal een selectie jonge pianisten zijn vaardigheden en passie voor pianomuziek tonen in vijf sessies van 50 minuten. Deze getalenteerde deelnemers zijn geselecteerd na een zorgvuldige en veeleisende procedure. De climax van het evenement zal plaatsvinden als na afloop een internationale jury de uitslag bekendmaakt.

Een prachtig repertoire staat de luisteraars te wachten. De stukken die worden uitgevoerd zijn Sisyphus opus 136 van Jo Sporck, de  Sonata in G Majeur K13/L486 van Dominico Scarlatti. Daarnaast worden de deelnemers uitgedaagd om een eigen interpretatie te geven aan een werk naar eigen keuze van een componist van wie de achternaam begint met een S. Dit zorgt ongetwijfeld voor een gevarieerd en fascinerend programma, waarin we namen kunnen verwachten zoals Schumann, Schubert, Sjostakovitsj en Satie.

Gezien het niveau van de geselecteerde kandidaten en de uitdagende opdrachten kan worden uitgekeken naar een bijzonder evenement. Het belooft een muzikale viering te worden van technische vaardigheid, creatieve interpretatie en bovenal, de tijdloze schoonheid van pianomuziek.

Via deze link vind je meer informatie over het festival. De tickets bestel je via deze link! Let op: Inwoners van Goirle hebben gratis toegang.