Laden Evenementen

Finales NK Bandy in het IJssportcentrum Tilburg

Informatie
Datum:
02 maart 2024
Tijd:
19:45 tot 23:59
Prijs: Gratis
Locatie:IJssportcentrum Tilburg

Heb jij weleens van Bandy gehoord? Eigenlijk is dit ijshockey, maar dan met een bal. Zie het als veldhockey, maar dan op schaatsen. De finales van het NK Bandy worden op zaterdag 2 maart gehouden in het IJssportcentrum bij Stappegoor. De wedstrijden beginnen om 19:45 uur en duren tot ongeveer middernacht. Je hebt geen kaartjes nodig, de entree is namelijk helemaal gratis. Lees snel verder.

Normaal gesproken zijn de wedstrijden op een veld ter grootte van een hockeyveld met goals even groot zoals een veldhockeygoal. De spelregels zijn ook vergelijkbaar. Omdat er in Nederland geen ijsbanen zijn die voldoende groot zijn, wordt tijdens het NK een variant op Bandy gespeeld: Rinkbandy. Ze spelen dus op een ijshockeybaan met zes spelers in elk team.

Competitie

Tijdens het reguliere seizoen spelen de teams een competitie. Voor het NK Bandy worden de teams opgedeeld in twee poules op basis van de rankschikking in de competitie. In de bovenste poule komen de drie sterkste teams en in de onderste poule komen de resterende teams. De onderste poule wordt aangevuld met een veteranenteam uit Nijmegen en een samengesteld team uit Tilburg.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de sport of het evenement in Tilburg? Check dan snel deze website. 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Zorg dat je deze Facebook-pagina in de gaten houdt.