Laden Evenementen

Foodlab organiseert ‘The Vegan Future: Is veganisme de toekomst?’ in de LocHal

Informatie
Datum:
02 maart 2022 00:00
-
03 maart 2022 00:00
Prijs: Gratis

Op woensdagavond 9 maart organiseert het FoodLab samen met de Partij voor de Dieren The Vegan Future in de LocHal. Tijdens de Nationale Week zonder vlees wordt de oprichter van de Vegetarische Slager Niko Koffeman geïnterviewd door Lisa Jansen (Big Vegan Sister).

Niko Koffeman

Niko startte samen met Jaap Korteweg De Vegetarische Slager, waar zij zich succesvol toelegden op het maken van vlees zónder dieren. Ook was hij betrokken bij de oprichting van Wakker Dier en de Bont voor Dieren. Naast bedenker van de rode tomaat van de SP is hij ook één van de oprichters van de Partij voor de Dieren. Nu is hij onderdeel van Those Vegan Cowboys en werkt hij aan het maken van melk en kaas zonder koe.

Lisa Jansen

Lisa Jansen is schrijver, trainer en podcastmaker. Ook is ze medeoprichter van het Eindhovense inclusiebureau Studio Stoofpot en ze runt Big Vegan Sister, een online platform over activisme. De rode draad in Lisa’s werk is sociale rechtvaardigheid, welke ze ook graag doortrekt naar alle dierlijke aardbewoners. Onderwerpen waar ze zich graag mee bezighoudt zijn inclusie, toegankelijkheid en veganisme – altijd door een intersectionele lens bekeken.

Opkomst van het veganisme

De opkomst van het veganisme en het minderen van vlees lijkt ieder jaar te groeien. Hoe komt dat? En hoe ziet een toekomst met vleesvervangers er dan uit? Is het dan opgelost of komt er dan weer een nieuw probleem bij. Nu de draagvlak onder consumenten lijkt te groeien, hoe zorg je ervoor dat het ook nog commercieel aantrekkelijk is. Hierover praten Niko en Lisa deze avond in de Bibliotheek LocHal. Aan het eind is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Praktische informatie

  • Waar: de Bibliotheek LocHal, Kennismakerij;
  • Wanneer: woensdagavond 9 maart;
  • Tijd: 20:00- 21:30 uur (19.30 uur inloop);
  • Entree: gratis.

Interesse?

Wil je aanwezig zijn bij deze activiteit? Geef je dan op door te mailen naar foodlab@bibliotheekmb.nl.