FUCK OFF BOOMERS bij Metropolitan Museum Tilburg

Informatie
Datum:
03 mei 2024
-
01 juli 2024
Prijs: Gratis
Locatie:Metropolitan Museum
Fuck Off Boomers

Het ‘Metropolitan Museum Tilburg’ haalt het haast vergeten generatieconflict uit de kast:
“Nederlanders horen nogal eens wat stevige oordelen over die ‘jeugd van tegenwoordig’ alsook over die ‘verrekte’ boomers. Fijn om daarmee te spelen!” Men heeft dit jaar twee exposities opgezet: ‘Fuck off boomers’ (mei/juni) voor ‘jongeren’ en ‘Boomers strike back!’ (sep/okt) voor ‘ouderen’

Wie is wie? Aanvankelijk behoorden boomers tot de babyboom-generatie (1945-1955). Maar betekenissen veranderen. In de loop der jaren kreeg de term een negatieve ondertoon, gebruikt om de kijk van ouderen te beschrijven en hun moeite om de waarden, gewoonten en technologie van jongere generaties te begrijpen. Boomers zouden een ‘conservatieve’ levensstijl hebben, die in contrast zou staan met de ‘progressieve’ ideeën van jongere generaties, de millennials (1981-1996) en zoomers (1997-2012). “Het is maar dat u het weet,” schrijft het museum eronder, “zo lijkt het wel of half Nederland tot de boomers behoort, als onverbeterlijke ‘knorrepotten’. Maar kijk, nu wordt het leuk, want ook boomers hebben een mening over de ‘jeugd van tegenwoordig’, als verwende en weinig weerbare ‘sneeuwvlokjes’. Ook niet helemaal waar. Begint u te snappen waar we heen willen?”

Inspiratie genoeg voor twee boeiende raamtentoonstellingen. Voor ‘Fuck off boomers!’ (vrijdag 3 mei tot en met zondag 30 juni 2024 ) zijn vijftien jonge kunstenaars uitgenodigd: Marit Biemans, Lina van Bussel, Vivienne van den Dungen, Jeroen Geurts, Sabine de Graaf, Robin Kersten, Boris de Leijer, Tom Loois, Myrthe Krepel, Daantje Bons, Vera Meulendijks, Kim Pattiruhu, Ema Vanekova, Erik Veldmeijer en Roy van Wezenbeek.

De feestelijke opening van ‘Fuck off boomers’ is op vrijdagavond 3 mei 2024 om 20:00 uur. ‘Metropolitan Museum’, Stedekestraat 15 te Tilburg, dagelijks, dag en nacht, toegang vrij.

Meer info?

Voor meer info, kun je kijken op de site van het Metropolitan museum