Agenda

G-Sportweekend

G-Sportweekend inside: drie live online uitzendingen voor mensen met en zonder een beperking

Wanneer: 24 juli 2021 van 19:00 tot 20:00 Waar: Amarant Entree: Gratis

G-Sportweekend inside: drie live online uitzendingen voor mensen met en zonder een beperking

In aanloop naar het grootste sportevent van Nederland voor mensen met en zonder een beperking, genaamd G-Sportweekend Amarant zullen er drie live uitzendingen online te zien zijn. Middels een eigen kanaal op internet zullen deze worden uitgezonden (Deze link staat inmiddels op de facebookpagina: G-voetbalweekend). De voorbereidingen hiervoor zijn op dit moment in volle gang. De tweede uitzending zal zijn op zaterdag 24 juli van 19.00 tot 20.00 uur. 

Programma

Op zaterdag 19 juni, 24 juli en 21 augustus zullen er drie live uitzendingen worden gemaakt voor de nieuwsgierige kijkers. Het accent ligt op ‘in beweging komen’. Tijdens deze live online events wordt er aandacht geschonken aan de vrijwilligers, deelnemers, partners en nieuwsfeitjes. Daarnaast richt de organisatie zich op het 25-jarig jubileum van het Steunpunt Aangepast SportenUniek Sporten en het sportaanbod. “Events die op dit moment passen bij de behoefte van de doelgroep”, aldus Lars Hagen, voorzitter van Stichting Samen Sporten Tilburg. Het format dat door de organisatie bedacht is, met een frisse knipoog naar Voetbal Inside, kent diverse programmaonderdelen. Deze zijn verdeeld in een warming up, de eerste helft, rust, tweede helft, blessuretijd en de nabeschouwing.

Tijdens de tweede uitzending zal stilgestaan worden bij het vakantiegevoel en de sportmogelijkheden op dat moment.

De derde uitzending zal in het teken staan van het programma voor de maanden september en oktober qua sportaanbod en mogelijkheden om te gaan sporten in de regio en de evenementenkalender.

G-Sportweekend Amarant Light

Afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden gaat de Stichting Samen Sporten Tilburg een aanbod creëren voor de verschillende doelgroepen binnen de zorginstelling van Amarant op verschillende centrum locaties. Daarnaast hoopt de organisatie ook voor de cliënten daarbuiten iets te kunnen betekenen. Deze events zullen in eerste instantie georganiseerd worden op het terrein van Amarant voor de diverse “bubbels” (woonvoorzieningen) van het terrein. Daarnaast zullen er ook op diverse sportlocaties events en activiteiten plaatsvinden waarbij het accent ligt op het opnieuw opstarten van de club alsmede het aanbieden van een sporttoernooi, waarbij wij onze medewerking verlenen.

Naar verwachting zullen er ongeveer 1000 mensen met een beperking deelnemen aan de events die door de stichting worden georganiseerd en mede worden ondersteund. Hopende veel positief sentiment te realiseren bij de directe omgeving van de deelnemers. Maar zeker ook bij betrokkenen van verenigingen en uiteraard de bewoners van onder andere Tilburg. “Juist in deze tijden is het extra bijzonder dat dit gerealiseerd kan worden”, aldus voorzitter van Stichting Samen Sporten Tilburg Lars Hagen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het G-Sportweekend? Bekijk dan de website. Via deze website kun je de uitzendingen kijken.

Locatie