Gauthier Dance met Swan Lakes naar Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
15 februari 2022
Prijs: Vanaf €29,50
Locatie:Schouwburg Concertzaal Tilburg

Door alle coronamaatregelen was het nog even spannend, maar gelukkig gaat de dansvoorstelling Swan Lakes door Gauthier Dance op dinsdag 15 februari in Schouwburg Tilburg door. Swan Lakes is een grote productie in het kader van het Holland Dance Festival in Den Haag, die behalve in Den Haag en Amsterdam alleen in Tilburg te zien is. De voorstelling is vervroegd naar 19:30 uur en bezoekers zitten op 1,5 meter afstand. 

Niet alleen in de Holland Dance thuisbasis Den Haag, ook in Tilburg haalt schouwburg directeur Rob van Steen opgelucht adem: “Swan Lakes is een van onze grotere producties dit seizoen en bovendien van een internationaal gezelschap. We hielden er rekening mee dat het niet door kon gaan. Wij staan landelijk bekend om ons grote dansaanbod en we kregen de kans deze productie naar Tilburg te halen. Fijn dat we hem nu aan ons publiek kunnen laten zien. In dezelfde week staat in De Nieuwe Vorst twee avonden de voorstelling Cellule, ook in het kader van Holland Dance Festival. We mogen daar als Tilburg best trots op zijn.”

Over Swan Lakes

Zodra de titel Swan Lakes valt, komen bij de meesten van ons bijna automatisch beelden naar boven: een meer in het maanlicht, de dans van de kleine zwanen, de verleidingen van de Zwarte Zwaan Odile en de boze tovenaar Von Rothbart. Ontelbare traditionele versies en moderne interpretaties van Het Zwanenmeer hebben het licht gezien. Maar er valt nog genoeg te vertellen. Eric Gauthier, artistiek directeur van Gauthier Dance/Dance Company Theaterhaus Stuttgart, vroeg vier hedendaagse topchoreografen om hun visie te geven op het ‘ballet der balletten’. De vier stukken – van Hofesh Shechter, Marie Chouinard, Marco Goecke en Cayetano Soto – zijn als ‘Zwanenmeren in het meervoud’. Vier afzonderlijke, volstrekt uiteenlopende choreografieën van vier makers die ieder een totaal nieuwe lading en invulling aan Het Zwanenmeer geven.

Over Cellule

In De Nieuwe Vorst staat op 18 en 19 februari Cellule, ook een voorstelling in het kader van Holland Dance Festival. Uitgevoerd door Nach is het een gedanst zelfportret van een vrouw die verlangt naar vrouwelijkheid en authenticiteit en daarbij de energieën van onder meer begeerte, overdaad, angst en plezier verkent.

Verkoopinformatie

Swan Lakes is te zien op dinsdag 15 februari om 19:30 uur in Schouwburg Tilburg. Er zijn nog tickets verkrijgbaar via de website.