(geannuleerd) Betoverende Pianisten bij Het Cenakel

Informatie
Datum:
21 december 2021
Prijs: €22,50 (verkoop aan de deur)

Op 19 december is het weer tijd voor een editie van ‘Betoverende Pianisten’. Ditmaal is het de beurt aan de Nederlandse Thomas Beijer. Kaartjes voor deze middag/avond kosten €22,50. De kaarten kan je online reserveren en reken je aan de deur af. Thomas Beijer speelt deze avond werken van Schubert, Sibelius, Debussy en Skrjabin. Lijkt het jou leuk om hier bij te zijn? Lees dan snel verder voor alle informatie.

Thomas Beijer

De 33-jarige Thomas Beijer is een jonge pianist en componist die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. In zijn composities en gepassioneerde spel komt een helder en diepgaand muzikaal inzicht tot uiting.

Studie

Thomas studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij onder anderen Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elza Kolodin. In 2011 sloot hij zijn Masterstudie af met de hoogste onderscheiding.

Uitvoeringen

Thomas geeft sinds zijn tiende jaar recitals in Europa en Azië en als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams, onder andere met het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest. Hij werkte met dirigenten als Neeme Järvi, Nicholas Milton, Ed Spanjaard en Bas Wiegers. Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 plaatste hij zich aan de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland.

Componist

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus. Naast zijn solo-optredens is hij ook actief als componist en gepassioneerd kamermusicus. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities. Een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek; werken van de componisten Albéniz, Granados en De Falla maken regelmatig deel uit van zijn programma’s. Sinds 2019 is hij Beijer artistiek directeur van de Young Pianist Foundation.

Extra informatie

Lijkt het jou leuk om hier bij te zijn? Dat kan! Kaarten voor deze avond kosten €22,50. De kaarten worden aan de deur afgerekend dus zorg dat je wat eerder komt zodat je hier alle tijd voor hebt en je rustig kan plaatsnemen voor het concert. Reserveer je kaarten alvast via de website.