(geannuleerd) Dansvoorstelling ‘Sonatinas 4 Feet’ bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
21 december 2021
Prijs: Variërend
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst

Op dinsdag 21 december om 20:30 uur zie je bij De Nieuwe Vorst de voorstelling ‘Sonatinas 4 Feet’. Hier duiken de schuimrubberen dansers van Duda Paiva Company in de wereld van fotografie en urban dance. Wil jij deze dansvoorstelling graag zien? Lees dan snel verder!

Sonatinas 4 Feet

Magische schuimrubberen sculpturen en acrobatische urban dance komen samen in ‘Sonatinas 4 Feet’, geïnspireerd door het werk van de Braziliaanse fotograaf Alair Gomes.

Gomes maakte in het Brazilië van de 70-er jaren met zijn telelens als wapen, foto’s van het perfecte mannelijke lichaam. Verlangen en nieuwsgierigheid waren de voedingsbodem van deze ‘gestolen’ beelden. Rauw, ongekunsteld, soms onbedoeld agressief. In 1992 werd hij als gevolg van zijn foto’s vermoord.

Gomes geloofde niet in het unieke beeld. Met series van opeenvolgende shots creëerde hij een ritme, een beweging, of zoals hij het zelf noemde ‘Sonatinas’. Zijn werk bleef lange tijd onbekend. Pas recentelijk werd Gomes ontdekt door vooraanstaande kunstinstituten als MoMA in New York en Maisonnette Cartier in Parijs.

Analoge poëzie

Duda Paiva en twee dansers van Fractal Collective pakken de analoge poëzie van Gomes’ sonatinas op. Camera en telelens worden ingewisseld voor danserslichamen en schuimrubberen sculpturen. Hun voedingsbodem? Grenzen, veiligheid, kwetsbaarheid en hoop. Een zoektocht naar het perspectief en het ritme van de wereld van vandaag.

Interesse?

Wil jij hier graag bij zijn? Bestel dan jouw kaartje via de website van De Nieuwe Vorst. Een kaartje kost €17,- en studenten betalen €10,-.