Laden Evenementen

(geannuleerd) ‘De Nieuwe Vincent 2021’ een expositie in Kunstpodium T die jij niet wil missen!

Informatie
Datum:
20 december 2021 12:00
-
23 december 2021 00:00
Prijs: €6,

Op zondag 19 december opent wethouder Esmah Lahlah de expositie De Nieuwe Vincent 2021 in Kunstpodium T. In deze expositie laten 15 jongeren zien wat zij het afgelopen jaar geleerd en gecreëerd hebben in het talentenprogramma De Nieuwe Vincent 2021.

Inititatief

De Nieuwe Vincent is een initiatief van Vincents Tekenlokaal voor jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud die niets liever doen dan tekenen. In maart en april kwamen er meer dan 100 inzendingen binnen, waaruit 15 tekenaars zijn geselecteerd die vanaf mei een intensief traject hebben gevolgd met tekenlessen, masterclasses en excursies. Eind deze maand wordt het programma afgesloten met een expositie en de bekendmaking van De Nieuwe Vincent 2021. Het talentenprogramma wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant en gaat de komende jaren ook plaatsvinden in de andere VanGogh-locaties: Zundert, Nuenen en Etten-Leur.

Afwisselend programma

Grote inspiratiebron voor dit talentenprogramma is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. De jonge tekenaars van nu hebben een afwisselend programma gevolgd met lessen bij Vincents Tekenlokaal en van gastdocenten, waarin zij creatief leren denken en kennismaken met nieuwe technieken. Daarnaast waren er excursies gecombineerd met tekenlessen bij Van GoghHuis in Zundert, de Lustwarande en De Pont in samenwerking met Kunstlab, en de Academie voor Beeldende Vorming van Fontys. Wie weet gaan de jonge tekentalenten hier in de toekomst zelf de opleiding volgen.

Jury

Tijdens de opening van de expositie op 19 december aanstaande wordt ook bekend gemaakt wie zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Dit is de tekenaar die er het meest tussenuit springt qua originaliteit, kwaliteit en groei. De jury bestaat uit Gam Bodenhausen, Kid KURA en Klaartje Esch. Vincents Tekenlokaal is supertrots op de inzet en vooruitgang van alle Nieuwe Vincenten. De tekentalenten hebben heel groot en heel klein getekend, snel geschetst en gedetailleerd gewerkt, gewerkt met potlood, krijt, inkt en verf. Veel werk is ook gemaakt op de digitale tekentablets in Vincents Tekenlokaal.

Expositie

We nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken naar de verrassende resultaten. De opening op 19 december is alleen voor genodigden. De expositie is vervolgens te bezoeken op:

  • Maandag 20 tot en met donderdag 23 december van 12.00 tot 17.00 uur: toegang is vrij.
  • Maandag 27 tot en met donderdag 30 december van 12.00 tot 14.00 uur: toegang is vrij.

Interesse?

Op maandag 27 tot en met donderdag 30 december is er tussen 14:00 tot 17:00 uur een speciale tekenworkshop voor alle leeftijden van jurylid en illustrator Kid KURA. Toegang is dan uitsluitend met een familieticket. Kaarten bestel je gemakkelijk via de website.