Laden Evenementen

(geannuleerd) De Pont Avonduur op donderdagavonden start met live muziek

Informatie
Datum:
28 oktober 2021
Tijd:
17:00 tot 21:00
Prijs: Gratis

De donderdagavond@depont wordt vanaf 28 oktober in ere hersteld en in een nieuw jasje gegoten. Het museum pakt het nog grootser aan: ze gaan elke donderdagavond tot 21.00 uur door met de programmering van De Pont Avontuur.

Wat kun je verwachten?

Het succesvolle concept van een gratis avondopenstelling, waarmee we in 2017 begonnen, kunnen we nu – na een enerverend jaar – in vernieuwde vorm weer opstarten. We zetten samen met Tilburgse opleidingen en culturele gezelschappen een verrassende programmering neer, waarmee we een nieuw, jong en divers publiek bereiken. De bezoeker van de donderdagavond zal niet alleen profiteren van een gratis museumbezoek, maar ook getrakteerd worden op diverse activiteiten tussen de kunstwerken; van theater tot muziek, film en ander creatieve uitingen.

Lekker eten

Natuurlijk wordt ook het museumcafé betrokken bij de avond. In plaats van het standaard menu verrast het keukenteam de bezoekers iedere donderdag met een speciale maaltijdsoep. Deze ‘Soep Special’ wordt op de donderdagavond het vaste menu en hoeft niet van te voren gereserveerd te worden. Écht ‘eten wat De Pont schaft’ dus.

Nationale Popronde

Het eerste De Pont Avonduur vindt plaats op 28 oktober en wordt samen met de Nationale Popronde georganiseerd. Tijdens Popronde Tilburg geven diverse bands korte optredens op verschillende locaties in de stad. Twee jonge talenten zijn te zien en te horen in de museumzalen van De Pont.

Melle

De eerste donderdagavond staat in het teken van de ongrijpbare magie van muziek van zanger en multi-instrumentalist Melle. Hij verhaalt over liefde en het verlies van dierbaren in eerlijke, intieme liedjes tot explosieve stukken, geïnspireerd door o.a. Tom Odell en Coldplay. In 2019 bracht hij zijn eerste EP uit en won hij de Nobel Award Leiden.

Lucas

In De Pont hoor je daarna ook de poëtische dreampop van LUCAS, die de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie vertaalt in androgyne, innovatieve klanken. Met eerlijkheid en kwetsbaarheid probeert hij een utopia van sociale inclusiviteit te creëren. Invloeden als MEROL, Spinvis & Annie M.G. Schmidt zijn terug te horen en zorgen voor actuele Nederlandstalige muzieksprookjes.

Interesse?

Wil jij hier naartoe? Ga voor meer informatie naar de website van De Pont.