Laden Evenementen

(geannuleerd) De voorstelling ‘De Elckerlijc’ van Theatergroep URLAND bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
28 januari 2022
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: Variërend

Op vrijdag 28 januari is het tijd voor de voorstelling ‘Elckerlijc’ bij De Nieuwe Vorst. Theatergroep Urland heeft voor jullie deze top voorstelling in elkaar geflanst en heet jullie allemaal welkom. Interesse? Lees dan snel verder voor alle info en bestel je kaarten.

De voorstelling

De Elckerlijc (± 1500) is een Middeleeuws Nederlands oerverhaal, een allegorie over de dood. URLAND grijpt terug naar deze Hollandse klassieker om antwoord te geven op de huidige tijdgeest.

Elckerlijc is iedereen. Iedereen sterft en moet uiteindelijk verantwoording afleggen aan God, of de Natuur, of aan zichzelf… Het stuk herinnert de toeschouwer eraan te sterven, en dus stelt het de hamvraag: hoe te leven? URLAND poogt sinds zijn ontstaan universele verhalen en thema’s op een moderne wijze te vertalen naar het toneel. Maar bestaat er nog wel zoiets als een universeel verhaal? Kunnen we ons anno 2021 nog herkennen in een allegorie?

Interesse

Lijkt het jou leuk om deze voorstelling te bezoeken? Kaarten voor deze voorstelling kosten maar €17,-, vroege vogels betalen €12,- en studenten en personen jonger dan 25 slechts €10,-. Kaarten bestel je gemakkelijk via de website. De voorstelling start deze avond om 20:30 uur.