logo
Laden Evenementen

(geannuleerd) Filmklassieker ‘Amadeus’ bij Cinecitta

Informatie
Datum:
02 december 2021
Tijd:
19:45 tot 23:45
Prijs: €15,50

Iedere maand organiseert Cinecitta filmspecials met een gehele beleving. Je bestelt een ticket, wij verzorgen een bijpassend hapje en drankje, én creëren een beleving uit de film. Tot nu toe hebben wij al meerdere filmklassiekers vertoond en 2 december staat de film ‘Amadeus’ op de planning. Wil jij hier graag bij zijn? Lees dan snel verder voor alle informatie.

Amadeus

Op donderdag 2 december presenteren wij de filmklassieker Amadeus. Amadeus triomfeert als aangrijpend menselijk drama, als een visueel overweldigend historisch epos, als een heerlijke ode aan de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en als winnaar van 8 Oscars in 1984, waaronder die voor de beste film, beste acteur en beste regisseur.

We schrijven 1781 en Antonio Salieri is werkzaam als competente hofcomponist van keizer Jozef II. Wanneer Wolfgang Amadeus Mozart aan het hof arriveert, moet een verbijsterende Salieri vaststellen dat de goddelijke muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, werd geschonken aan een losbandige, hondsbrutale nar. Gek van jaloezie, besluit hij Mozart met alle mogelijke middelen ten gronde te richten, misschien zelfs met… moord.

Programma

De avond zal geheel in het teken staan in de sfeer van de film. Er zal een hapje en drankje uit de film worden geserveerd, u kunt op de foto in Amadeus setting en voor de filmvertoning zal een live optreden zijn van de talentvolle pianist Diana Pivak, die muziek speelt uit het repertoire van Wolfgang Amadeus Mozart.

  • 19:45 – 20:30 uur: Inloop inclusief hapje en drankje uit de film en de mogelijkheid op een fotomoment uit de film Amadeus;
  • 20:30 – 20:45 uur: Live optreden van de talentvolle pianist Diana Pivak die muziek speelt uit het repertoire van Wolfgang Amadeus Mozart;
  • 20:45 – 23:45 uur: Filmvertoning Amadeus.

Interesse?

Wil je hier graag bij zijn? Ga dan voor meer informatie naar de website van Cinecitta. Kaartjes kosten €10,- en de avond begint om 19:45 uur.