logo
Laden Evenementen

(geannuleerd) JON Wintertournee 2021/22 bij Schouwburg Concertzaal Tilburg

Informatie
Datum:
29 december 2021
Tijd:
14:00 tot 16:00
Prijs: €3,

Op 29 december wordt het Dubbelconcert van componist Benjamin Britten uitgevoerd door Jeugdorkest Nederland, met violist Iris van Nuland en altviolist Francisca Galante als solisten. Dit concert wordt zelden gespeeld en zal nu te horen zijn in Theaters Tilburg als onderdeel van de wintertournee van het Jeugdorkest Nederland (JON). Naast Britten worden De getemde feeks van Johan Wagenaar en de Vijfde symfonie van Sjostakovitsj uitgevoerd. Lees snel verder voor alle info.

Het JON

Het JON is hét landelijke jeugdsymfonieorkest voor aanstormend muzikaal talent. Er spelen zo’n 75 getalenteerde jongeren (14-21 jaar) mee afkomstig uit het hele land. De leden combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Onder leiding van vaste dirigent Jurjen Hempel weet het jonge toptalent jaarlijks de grootste orkestwerken uit te voeren.

Wintertournee

De wintertournee van het Jeugdorkest Nederland (JON) is de eerste tournee die het orkest maakt in de nieuwe samenstelling na de zomer, vaak met een finalist van het Prinses Christina Concours als solist. Violiste Iris van Nuland won de prijs al in 2020, maar de concerten met het JON konden vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Dit voorjaar won altvioliste Francisca Galante de JON-prijs, zodat het orkest de unieke kans heeft het Dubbelconcert voor viool en altviool van Benjamin Britten uit te voeren.

Het orkest

Jeugdorkest Nederland

  • Solisten – Iris van Nuland (violist) en Francisca Galante (altviolist);
  • Dirigent – Jurjen Hempel.

Programma

  • Johan Wagenaar Ouverture De getemde feeks, opus 25;
  • Benjamin Britten Dubbelconcert voor viool en altviool – met Iris van Nuland, viool;
    en Francisca Galante, altviool;
  • Dmitri Sjostakovitsj Symfonie nr.5, opus 47.

Interesse?

Lijkt het jou leuk om hier naar toe te gaan? Dat kan! Bestel gemakkelijk je kaarten via de website. Kosten van de kaarten zijn €3,-. De voorstelling duurt van 14:00 tot 16:00 uur.