(geannuleerd) Kunstenares en volkszangeres Sophie Straat in De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
11 december 2021
Prijs: €13,50
Locatie:Theater De Nieuwe Vorst

Sophie Straat brengt op 11 december principiële protestliederen over bloedserieuze onderwerpen naar De Nieuwe Vorst. Hall of Fame en Krakers halen een klein stukje Amsterdamse gezelligheid naar het monumentale pand in Tilburg. Lees snel verder.

Sophie Straat

In de jaren 90 groeide kunstenares en volkszangeres Sophie Straat op in de Amsterdamse buurt De Pijp. Toen nog een volksbuurt, maar inmiddels zit er een biologische bakker op iedere hoek en is de wijk onbetaalbaar geworden voor Amsterdammers. Deze gentrificatie van Amsterdam is de rode draad in Straat’s muziek, die zij samen met Wieger Hoogendorp maakt. Met haar nieuwste nummer ”Wat is het kut om een agent te zijn” neemt Straat een muzikale afslag. Deze keer geen smartlap, maar een up-beat feestmix met een ironische knipoog. Natuurlijk met een vlijmscherp maatschappelijk randje zoals we van haar gewend zijn.

Subsidiejunk/De GiErBoYs

Met een stevig voorprogramma door Subsidiejunk, de Freejazz arm van HUT (Humanisten uit Tilburg) met Thomas Koevoets, Martha Thissen, LSD Pols, Koen Reijnen, Joep Schmitz en Guus van den Heuvel. Én een sneak van de nieuwe muziek van carnaval(eske)-eighties-hardstyle-cumbia-folkloristische-afrobeat- band De GiErBoYs (Bas Kaufmann, Steven de Kok en Tommy Smits). Wist je dat De GiErBoYs ook een nieuw nummer hebben met Wieger Hoogendorp, de compagnon van Sophie Straat? Wie weet komt die ook wel langs!

Hall of Fame x Krakers Tilburg

Terwijl de Hall of Fame in de steigers staat voor een renovatie slaat de cultuurfabriek de handen ineen met toffe locaties in de stad om een mooi programma neer te zetten. De Nieuwe Vorst wordt momenteel ‘gekraakt’ door Krakers Tilburg, een jong collectief vol ongehoorde ideeën die een frisse wind door het theater blaast.

Interesse?

Wil jij naar dit concert? Ga dan naar de website van The Hall of Fame en koop je ticket! Een kaartje kost €13,50 per persoon. Meer informatie over het concert? bezoek dan de website van De Nieuwe Vorst.