logo
Laden Evenementen

(geannuleerd) Legendarische voorstelling ‘De Meiden’ bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
16 december 2021
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: Variërend

Op donderdag 16 december om 20:30 uur zie je de voorstelling ‘De Meiden’ bij De Nieuwe Vorst. Dood Paard speelt het legendarische stuk De Meiden van de dief, toneelschrijver, zwerver, bedelaar, smokkelaar, pornograaf, dichter, romancier en prostitué Jean Genet. Klinkt dit interessant en wil jij deze voorstelling graag zien? Lees dan snel verder voor alle informatie! 

De Meiden

‘Des Brébis Enragés’ (‘Woedende Schapen’) was de kop boven het artikel in het Franse weekblad Détective op 9 februari 1933. Op de cover staan de twee zusjes Christine en Léa Papin, allebei gekleed in een dienstjurkje met een kanten kraag.
‘Twee engeltjes? Nee! Twee monsters die in Le Mans hun madame en haar dochter de ogen uitrukten. Met lege oogkassen en ingeslagen schedels stierven de slachtoffers na een verschrikkelijk lijden.’

Jean Genet las dit artikel in de gevangenis en schreef Les Bonnes met de medegevangenen als acteurs in zijn hoofd. In de voorstelling van Dood Paard worden de zussen gespeeld door Marloes IJpelaar en Manja Topper en Madame door de Braziliaanse performer Rodrigo Batista.

Enthousiast?

Wil jij hier graag bij zijn? Ga dan naar de website van De Nieuwe Vorst en bestel je kaartje! Een kaartje kost €17,- en studenten krijgen €7,- korting.