(geannuleerd) Lokale films te zien met aansluitende Q&A bij Cinecitta

Informatie
Datum:
30 november 2021
Prijs: €7,50
Locatie:Cinecitta

Van 30 november tot en met 2 december vertoont Cinecitta 3 lokale films met aansluitend een Q&A met de filmmakers. Op 30 november staat Eindelijk… De film op de planning. Een kaartje kost €7,50 en de film begint om 19:00 uur. Wil jij hier graag bij zijn? Lees dan snel verder voor meer informatie.

Eindelijk…. De film!

‘Eindelijk… De film’ is een documentaire van Sophie Tooten over het 35-jarige bestaan van een groep ‘bijna gepensioneerde’ straattheaterartiesten genaamd De Stijle, Want… . In die vijfendertig jaar hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse cultuursector. Ze staan aan de wieg van reizende straattheaterfestivals zoals het vroegere Boulevard of Broken Dreams en het nog steeds rondreizende festival De Parade.

Nog altijd trekken zij jaarlijks langs festivals in Europa en hun voorstellingen (vaak niet langer dan drie minuten) blijven actueel, populair en succesvol.

In de film volgt Sophie Tooten de drie hoofdpersonen van het huidige gezelschap, Harrie Verkerk, Rob van Gestel en Adrie Pinxten op hun tournee door Europa. Zo leren we de heren kennen in hun artiestenrol, maar ook achter de schermen waar het er verhit aan toe kan gaan. Middels archief materiaal en verhalen van oudgedienden duiken we in 35 jaar geschiedenis van het gezelschap en daarmee ook in een stukje geschiedenis van het Nederlandse straattheater.

Met aansluitend een Q&A met Harrie Verkerk, Rob van Gestel en Sophie Tooten door Lonne Gosling

Interesse?

Wil jij deze film graag zien? Ga dan naar de website van Cinecitta voor meer informatie. Kaartjes kosten €7,50. De film is op 30 november om 19:00 uur te zien bij Cinecitta.