Laden Evenementen

(geannuleerd) Première van voorstelling BEN. bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
03 december 2021
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: €10,

Op 3 december gaat BEN. in première bij De Nieuwe Vorst. Daarnaast zullen ze tot en met 22 februari op tournee gaan. Na onder andere KID. TAL. en Under Pressure is BEN. de 9e coproductie met Het Zuidelijk Toneel.

Over BEN.

Voor het eerst maakt BOG., de collectie van schrijvende spelers, een voorstelling waarin één persoon centraal staat. Ieder mens vertelt zichzelf een verhaal over het eigen ik. Maar door wie wordt dat verhaal geschreven en wat is er van waar? In BEN. buigt BOG. zich met haar speelse, filosofische blik over de moeder aller existentiële vragen: wie ben je?

Waar gaat het over

“Ik ben Benjamin. Maar mijn vrienden noemen me Ben. In het Turks betekent ben: ‘ik’. Ik ben Ben. Tenminste, zo ben ik genoemd. Of benoemd. Ik noem ben. Maar of ik Ben ook echt daadwerkelijk bén… Daar ben ik nog niet zo zeker van.”

BEN. gaat over wie Ben precies is. Wat maakt Ben tot Ben behalve die drie letters? Want Ben mag dan wel Ben worden genoemd maar wie is Ben nog meer? En wie niet? BOG. duikt in het eigen zelf en buigt zich over het begrip identiteit. Sommigen trekken zich erin terug en anderen breken er juist uit. Het wordt gebruikt als vaandel om achter te lopen of als stok om mee te slaan. Wie ben je voor jezelf en in de ogen van anderen? En ben je ooit alleen jezelf? Het Zuidelijk Toneel werkt dit seizoen rond het thema Eenzaamheid met als ondertitel En we zijn nochtans met zovelen. BOG. doet een stap naar achter en probeert te zien waar ‘ik’ de ‘ander’ raakt.

Interesse?

Wil jij hier bij zijn? Ga voor meer informatie over de voorstelling naar de website van Het Zuidelijk Toneel. Voor kaartjes ga je naar de website van De Nieuwe Vorst.