Laden Evenementen

(geannuleerd) Solo ‘Wittgenstein’ van Bo Tarenskeen bij De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
10 december 2021
Tijd:
20:30 tot 21:30
Prijs: Variërend

Op vrijdag 10 december om 20:30 uur zie je de solo ‘Wittgenstein’ bij De Nieuwe Vorst. Dit is een solo over intelligentie die de mens vermorzelt, over het hoofd dat de wereld verraadt. Een exercitie over de logica als een te scherp mes dat vooral de gebruiker ervan verwondt. Het eerste deel van een tiendelige theaterreeks over het werk van Ludwig Wittgenstein. Wil jij deze solo graag zien? Lees dan snel verder voor alle informatie. 

Wittgenstein

In de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog schrijft de jonge Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein een geheim dagboek waarin zijn aantekeningen over logica naadloos overgaan in beschouwingen over God, zelfmoord, seksualiteit en de zin van het leven.

Het resulteert in de Tractatus–Logico–Philosophicus, waarin hij de filosofie als opdracht geeft het denken logisch te verhelderen.
Maar welke prijs heeft absolute helderheid? En wat betekent filosofie tijdens een wereldwijde catastrofe? Wat kan het tegen een crisis inbrengen? En wat blijft er over als er niets meer te vragen is?

Bo Tarenskeen

Bo Tarenskeen is toneelspeler, schrijver, regisseur en medeoprichter van Theater Na de Dam. Sinds 2015 werkt hij aan een theaterserie over het ‘kwade denken’, waarvan voorstellingen over Adolf Eichmann (2015), Henry Kissinger (2016), Martin Heidegger (2018) en Albert Speer (2019) de eerste vier delen vormden. Parallel aan deze serie maakt Tarenskeen een nieuwe theaterreeks over een van de belangrijkste communicatie- en taalfilosofen uit de 20e eeuw; Wittgenstein.

Interesse?

Wil jij hier graag bij zijn? Ga dan naar de website van De Nieuwe Vorst en bestel jouw kaartje! Een kaartje kost €17,- en studenten krijgen €7,- korting.