Agenda

Gedachtenspinsels

(AFGELAST) Gedachtenspinsels van Kiki van Eijk in TextielMuseum

Wanneer: 26 september 2020 tot 12 september 2021 Waar: TextielMuseum Tilburg Entree: €12,50
Bestel tickets

(AFGELAST) Gedachtenspinsels van Kiki van Eijk in TextielMuseum

Vanaf 26 september is de expositie van Kiki van Eijk te zien in het TextielMuseum. De Tentoonstelling heet ‘gedachtenspinsels’ en zal te zien zijn tot 12 september 2021. De tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper zou oorspronkelijk openen op 29 mei. Alleen vanwege de huidige coronacrisis is besloten om de tentoonstelling in het najaar te openen. 

Gedachtenspinsels

In het kader van Kiki haar 20-jarig werkjubileum presenteert het TextielMuseum hoogtepunten uit het oeuvre van Kiki van Eijk. De tentoonstelling stelt de fantasierijke ontwerpen van de Eindhovense designer centraal: van wandkleden en luxe textielobjecten tot meubels, klokken en lampen. Als ontwerper werkt Kiki van Eijk vanuit een levendige nieuwsgierigheid, waarbij zij altijd onderzoekend te werk gaat. De expositie is zo opgezet dat je spelenderwijs het werk van Van Eijk kunt ontdekken. Zo kun je in de ene ruimte een blik werpen op een kijkdoos en zo haar designs bewonderen. In een andere ruimte kan je met een camera inzoomen op schetsen van haar werk. Doordat ze je niet alleen het werk laten zien, maar ook laten doen en ervaren, ontvouwt het poëtische oeuvre van Kiki van Eijk zich door de tentoonstelling heen.

Wonderlijk design

Ze experimenteert met verschillende materialen en productiemethoden, of het nu glas, keramiek, brons of textiel betreft. Dat veelzijdige vakmanschap levert een wonderlijk en eigenzinnig design op. Dat je anders laat kijken naar alledaagse voorwerpen en objecten. Haar interesse in materialen en techniek bracht haar geregeld naar het TextielMuseum. In het TextielLab, de specialistische werkplaats van het museum, ontstonden veel van Van Eijks textiele werken.

Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het TextielMuseum.

In het kort

  • Wanneer: 26 september 2020 tot 12 september 2021.
  • Aanvang: De gehele dag.
  • Locatie: Textiel Museum.
  • Tickets: Volwassenen: €12,50 | Jongeren 13 – 18 jaar: €4,00 | Student: €3,00

Locatie