Laden Evenementen

Gemeente Tilburg organiseert coming out event

Informatie
Datum:
11 oktober 2021
Tijd:
16:30 tot 18:45
Prijs: Gratis

In Tilburg is iedereen welkom, mag iedereen zichzelf zijn en moet iedereen zich geaccepteerd en (sociaal) veilig kunnen voelen. Om dat te onderstrepen is er een Coming Out event op maandag 11 oktober (Coming Out dag) bij Cinecitta.
De gemeente organiseert dit evenement in samenwerking met Cinecitta en een aantal regenboogorganisaties uit Tilburg. Van 16:30 uur tot 18:45 uur is er een programma samengesteld. Vanwege corona is het aantal plekken beperkt en daarom is het nodig om je aan te melden. Dat kan vóór donderdag 7 oktober, via een e-mail naar inclusie@tilburg.nl. In verband met COVID-19 is het aantal plekken beperkt. De bijeenkomst vindt plaats volgens de richtlijnen van het RIVM. Het coronatoegangsbewijs is verplicht.

Programma

  • 16:30 uur Inloop;
  • 17:00 uur Welkom door moderator Mark Dekker;
  • 17:05 uur Verschillende sprekers over het belang van Coming Out Day en LHBTIQ+ emancipatie, onder andere Pien Merx, voorzitter COC;
  • Tilburg-Breda e.o., en wethouder Inclusie Rolph Dols;
  • 17:40 uur Een aantal organisaties presenteren wat zij betekenen voor LHBTIQ+ in Tilburg: COC, Roze Maandag, Let’s Be Open, Feniks, Tilburg Pride, Gay Sporting Tilburg;
  • 17:50 uur Informeel napraten;
  • 18:45 uur Afsluiting.

Film

Cinecitta heeft op 11 oktober de film Anne+ in haar programmering opgenomen. Deze film start om 19:00 uur.

Coming Out dag

11 oktober is Coming Out Dag. Deze dag symboliseert dat je mag zijn wie je bent en wie je wilt zijn, ongeacht seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit. Onvoorwaardelijk jezelf mogen en kúnnen zijn, is zelfs in 2021 nog helemaal niet vanzelfsprekend. Zo bleek de afgelopen maanden. Bijvoorbeeld bij wetgeving in sommige Oost-Europese landen, bij het verbranden van regenboogvlaggen in Amsterdam, en bij geweld tegen personen vanwege hun seksuele of genderidentiteit.

Gelukkig was afgelopen maanden ook iets anders te zien: mensen en organisaties die opstaan en zich uitspreken. Vóór de vrijheid om jezelf te mogen zijn. En die laten zien: hier mag je zijn zoals je bent en ben je welkom, ongeacht je seksuele- of genderidentiteit. Om te laten zien dat mensen ongeacht hun seksuele- of genderidentiteit welkom zijn in Tilburg, hangen op 11 oktober regenboogvlaggen bij het stadhuis. Steeds meer organisaties en inwoners sluiten zich aan bij dit gebaar.

Interesse?

Wil jij hierbij zijn? Ga naar de website van gemeente Tilburg voor meer informatie. En naar de website van Cinecitta voor kaartjes van de film Anne+.