Laden Evenementen

Gratis film kijken tijdens World Bicycle Day

Informatie
Datum:
03 juni 2022
Tijd:
19:00 tot 22:00
Prijs: Gratis

Op vrijdag 3 juni is het World Bicycle Day. Dat wil FietsForum Tilburg vieren door een tweetal bijzondere films gratis te vertonen in wijkcentrum de Nieuwe Stede.

De documentaires Together we cycle (2020) en Motherload (2019) staan op het programma. Motherload is een bekroonde documentaire over de transportfiets. Filmmaker Liz Canning fietste overal naartoe totdat ze in 2008 een tweeling kreeg. Ze googelde ‘familiefiets’ en ontdekte een wereldwijde beweging van mensen die auto’s vervangen door bakfietsen. Liz wilde meer leren en Motherload was geboren.

‘Together we cycle’ is de tweede film van de makers van ‘Nieuw en Verbeterd’ over de fietsgeschiedenis is Nederland. Nederland is een fietsland met een snel groeiende fietscultuur. Hoe komt dat, wat betekent dat voor onze steden en dorpen en voor het autoverkeer?

Meer informatie

Interesse in deze gratis vertoningen? Je bent welkom op 3 juni in: Wijkcentrum de Nieuwe Stede Capucijnenstraat 156 5025 LK, Tilburg Inloop is vanaf 18.30 uur en we starten met de eerste film om 19.00 uur. Einde programma is rond 22.00 uur. Tijdens en na afloop is er tijd voor een drankje en een praatje met leden van FietsForum Tilburg. Het welkomstdrankje is gratis.