Groen Oogstweekend in de binnenstad

Informatie
Datum:
07 oktober 2023
-
09 oktober 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Binnenstad Tilburg
groen oogstweekend

Tilburg heeft veel te bieden op het gebied van duurzaamheid, ambacht, beleving, bewustwording, circulariteit en vergroening. Bewoners, bezoekers, ondernemers, vastgoedeigenaren en verschillende initiatieven werken actief samen aan een groenere binnenstad. Hoe dat tot uiting komt? Ga daarvoor op 7 oktober op ontdekkingstocht door de Tilburgse binnenstad en Spoorzone tijdens de Groene Oogstroute!

Route vol beleving

De Oogstroute biedt een podium voor 20 hotspot locaties in het centrum, die voor verrassing en verwondering zorgen. Bij verschillende winkels, horecazaken en culturele podia is het mogelijk om deel te nemen aan workshops, prijzen te winnen, te genieten van muzikale optredens, lokale lekkernijen te proeven en exposities te bekijken. De route loopt door de hele binnenstad, inclusief Spoorzone, en duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Ga duurzaam shoppen in het Dwaalgebied bij o.a. Bliek en Zijne Koninklijke Hoogheid, bekijk exposities in het Paleis Raadhuis of bij Cinecitta en proef plantaardige lekkernijen in de Spoorzone bij Stoom013. Het complete programma met alle locaties en activiteiten vind je op deze website.

Inspiratie op de Groene Oogstmarkt

Het hele weekend staat in het teken van groen en oogsten in Tilburg. Op zondag 8 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur wordt het Pieter Vreedeplein getransformeerd tot groene inspiratie-hub met entertainment, muziek en workshops voor alle leeftijden. Op de Groene Oogstmarkt vind je een lokaal aanbod van groene, duurzame collecties en producten gemaakt van hergebruikte materialen. Een mix van vintage, upcycling, lokale ambachtelijke producten en veel planten.

Stadsnatuur in Tilburg

Het hele jaar door wordt in de binnenstad van Tilburg hard gewerkt aan een groenere, koelere en gezondere stad. Daarvoor komen kennis, initiatieven en enthousiaste partijen samen in het programma #StadsnatuurTilburg met een bijbehorend activiteitenprogramma. De natuur is mooi, verbindend, gezond en belangrijk voor de toekomst. Dat verdient aandacht. Wil je meer weten over Stadsnatuur in de binnenstad van Tilburg en wat daarvoor wordt aangepakt? Neem dan een kijkje op deze website.