Agenda

DJ

Het best bewaarde DJ-geheim van Tilburg in Paradox

Wanneer: 27 februari 2020 van 20:30 tot 23:00 Waar: Muziekpodium Paradox Entree: Gratis

Het best bewaarde DJ-geheim van Tilburg in Paradox

Nederland is al sinds mensenheugenis toonaangevend als het om dj’s gaat. Maar niet alle dj’s zijn even bekend, soms ten onrechte. Op donderdag 27 februari ontvangen presentatoren Marc en Paul Geerts in Paradox Solo Moderna, het alter ego van Bas Voorn.

Solo Moderna is misschien wel het best bewaarde dj-geheim van Tilburg. Verder is er in de muzikale talkshow Notenkrakers aandacht voor het programma ‘Exotische verhalen van het Middenrif’ van Omroep Tilburg, de Nick Cave Tribute van Tino Boley (bekend van de Reservoir Dogs Band), live muziek van Dear Adam en nog véél meer.

Solo Moderna

República Moderna is de naam van het onlangs verschenen album van Solo Moderna, het alter ego van Bas Voorn. Sinds zijn debuut Boogalookalikes in 2007 mixt hij actuele muziekstijlen als Cumbia, Afro, Ragga, Electroting, Lo-Fi, Baile en Disco op een volstrekt eigen manier. Een nieuwkomer is Voorn niet. In de jaren negentig opereerde hij al onder de naam Dutch Frying System. Combo Moderna, de voorloper van Solo Moderna, debuteerde in 2004. Aan tafel bij Notenkrakers blikt hij terug op ruim dertig jaar carrière, maar tijdens een korte dj-set zal Solo Moderna ook laten horen wat hij muzikaal in zijn mars heeft.

Middenrif

Radiomakers Joris van Laak en Dennis Bernaerts van het programma Exotische verhalen van het Middenrif, op Omroep Tilburg, zijn in de maand februari op zoek naar muzikale verhalen uit Tilburg. Vanuit het TijdLab in de LocHal maken ze iedere zaterdag live hun programma met gasten uit de regio. In februari en maart is Dennis op dinsdag en donderdagmiddag bovendien in het TijdLab aanwezig als Artist in Residence. Het accent van Exotische verhalen van het Middenrif ligt niet alleen op popmuziek. Integendeel. De twee proberen verhalen naar boven te halen van inwoners uit de stad met uiteenlopende culturele achtergronden. In Notenkrakers vertellen ze waarom.

Dear Adam

In hun programma Liefs, Uit Tilburg zetten Wessel Maas en Joosje Jochems liefdesverhalen van Tilburgers op muziek. Ze trokken er landelijke aandacht mee. Of het programma een vervolg krijgt? Dat is een van de onderwerpen waarover Marc en Paul met het tweetal in gesprek gaan. Maar stilzitten doen ze sowieso niet. Onder de naam Dear Adam treden ze geregeld op, zomaar in een huiskamer of op een podium. Zoals deze keer bij Notenkrakers, waar ze een korte set spelen.

Kale Talk

In de nieuwe rubriek Kale Talk bespreken Marc en Paul Geerts het actuele muzieknieuws uit de regio Tilburg.

Nick Cave Tribute

De carrière van Nick Cave omspant inmiddels ruim veertig jaar, maar muzikaal lijkt de tijd geen grip op hem te krijgen. Vanaf zijn werk met The Birthday Party tot aan zijn onlangs verschenen album Ghosteen, de Australische zanger weet altijd weer te imponeren. Toch weerhoudt dat Jason de Laat (gitaar/zang), Derrick van Schie (toetsen/gitaar/vocals), Luc Broers (bas/vocals), Rob Klerkx (drum/vocals) en Anastasija Zvirbule (viool/vocals) niet om vanaf volgende maand de podia langs te gaan met een Nick Cave Tribute. Zanger is Tino Boley, ook bekend als voorman van de Reservoir Dogs Band. Tijdens Notenkrakers legt hij uit waarom Nick Cave een tribute verdient.

Muzikaal minicollege

Als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Notenkrakers vindt plaats op donderdag 27 februari in muziekpodium Paradox. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina.

De redactie van Notenkrakers bestaat uit Tilburgse muziekliefhebbers Jeroen Bezem, Eef van Eerdewijk, Marc en Paul Geerts en is een samenwerking met de Kennismakerij van Bibliotheek Midden-Brabant.

Locatie