Laden Evenementen

Het Collectief & Katrien Baerts in Het Cenakel

Informatie
Datum:
06 december 2022
Tijd:
20:30 tot 22:00
Prijs: €18,00
Locatie:Het Cenakel Tilburg
Het collectief en katrien baerts

Op 6 december 2022 geeft Het Collectief & Katrien Baerts een concert in Het Cenakel. Lees snel verder.

Wat kan je verwachten?

Door consequent met een vaste kern van vijf muzikanten te werken bouwde kamermuziekensemble Het Collectief uit Brussel een intrigerende eigen sound op, gekenmerkt door een heterogene mix van blazers, strijkers en piano. Daarbij keert het steevast terug naar de wortels van het modernisme: de Tweede Weense School. Vanuit die solide basis worden de grote twintigste-eeuwse composities, maar ook nieuwe experimentele stromingen verkend. Daarnaast legt de groep zich graag toe op crossovers en adaptaties van historische muziek. Tijdens dit concert sluit de Belgische sopraan Katrien Baerts aan, die zich eveneens graag aan zowel klassiek als hedendaags repertoire wijdt.

Het programma bestaat uit een aantal stukken die uitblinken in buitenissigheid en melancholie. Zo handelt de liedcyclus van Zuidam over het verwelken van exotische bloemen en werd het werk van Lärcher gebaseerd op een fotoreportage gemaakt in psychiatrische instellingen.

Ook het nieuwe werk van de hand van Mathilde Wantenaar gaat over de fragiliteit van het leven en de dingen die voorbij gaan. De sterk door opera beïnvloede Wantenaar schreef haar Lieder der Vergänglichkeit, niet te verwarren met de gelijknamige symfonie van Krzysztof Penderecki, tijdens een verblijf in de machtige Dolomieten. Het inzicht dat niets voor altijd kan worden behouden, terwijl tegelijkertijd alles zich eeuwig herhaalt, blijft ook ver na de Romantiek een nog even onuitputtelijke bron van muzikale inspiratie.

Meer info

Een regulier kaartje voor de avond kost €18,00. Studenten betalen slechts €8,00 voor een kaartje. Haal je tickets hier! Let op! Parkeren op het terrein van het Cenakel is niet toegestaan.  Parkeren aan de overkant op het grasveld bij het koetshuis.