Agenda

Het FoodLab organiseert online The Vegan Future bij Bibliotheek LocHal

Wanneer: 12 maart 2021 van 19:30 tot 21:00 Waar: geen locatie Entree: Gratis

Het FoodLab organiseert online The Vegan Future bij Bibliotheek LocHal

Vegetarisme en veganisme zijn hot! De vleesvervangers zijn niet aan te slepen en het wordt steeds normaler om plantaardig te eten. Steeds meer mensen realiseren zich dat de (intensieve) veehouderij en het nuttigen van dierlijke producten een enorme ecologische voetafdruk met zich meebrengt. Maar is dat plant-based dieet wel zo gezond?

Wanneer 

Op vrijdagavond 12 maart organiseert het FoodLab in samenwerking met de Partij voor de Dieren tijdens de Week Zonder Vlees Online The Vegan Future.

Wie 

Klaas Boomsma, hardloper, hardlooptrainer en journalist, deelt zijn inspirerende verhaal. Na een verslaving vond hij zijn passie in hardlopen: tegenwoordig loopt hij een aantal marathons per jaar. En dit allemaal op plantaardige brandstof. Hij liet zich inspireren door ultramarathonloper Scott Jurek. Hij zal onder andere vertellen over zijn sportroutine, waarom hij kiest voor een plantaardige levensstijl en zijn ervaringen als vegan sporter delen!

Deze avond zullen ook Sisters about Food, gevormd door de voedingsdeskundigen en diëtisten Nadine en Eline, hun kennis delen over (plantaardige) voeding. Zij gaan in op vragen als: Hoe zit het met eiwitten? Hoe kun je je voedingspatroon optimaliseren? Kun je melk en vlees goed vervangen?

Aanmelden

Heb je interesse gekregen in de online thema-avond over The Vegan Future? Aanmelden kan via foodlab@bibliotheekmb.nl