Laden Evenementen

Het Hiphop Journaal komt naar Club Smederij

Informatie
Datum:
04 juni 2022 22:00
-
05 juni 2022 04:00
Prijs: €10,
Locatie:Club Smederij
Het Hiphop Journaal

Het Hiphop Journaal maakt deze zomer een rentree op het veld. In de twee speciale shows neemt het dj-collectief het publiek een hele nacht mee op een tijdreis door de geschiedenis van Nederlandse hiphop. Van de dagen van Extince en Osdorp Posse via Opgezwolle naar S10, Hef en Sevn Alias; bezoekers horen alleen de hardste tunes uit het Nederlands taalgebied. Dat wordt aangevuld met een aantal special guests. Op 4 juni spelen ze een
thuiswedstrijd in Club Smederij te Tilburg.

Wat kun je verwachten?

De hardste dj-sets worden afgewisseld met live-optredens. In Tilburg nodigt het collectief 101BARZ-killer MocroManiac uit voor een speciale set waarin hij zijn legendarische studiosessies live gaat spitten. Daarnaast komt ook Lefensman Kid de Blits zijn 2022 FLOWS laten horen en Wakeem keert terug on stage met een reeks nieuwe singles onder de arm.

Twee weken later is het de beurt aan $KEER&BOO$ om Zuid te representen in Nijmegen. De Slenterprise-frontman wordt in Merleyn vergezeld door SpaceKees, die zijn humorvolle raps en legendarische aura naar het podium vertaalt in een groot feest. De line-up in Merleyn wordt nog aangevuld met een nader bekend te maken act.

Het ‘we mogen weer-gevoel’ overheerst: “We hebben zin om eindelijk all out te gaan op eigen titel”, laten De Manager, Johannes IV en Bowie weten over de shows. “De vorige keren moest het publiek nog verplicht zitten op een terras, maar ons concept komt het best
tot zijn recht in een club, waar iedereen gewoon vrij kan bewegen. Wanneer hoor je alleen maar hiphop van eigen bodem in de club? Dit worden nachten zoals je ze nog nooit hebt meegemaakt!”

Enthousiast?

De entree bedraagt €10,- en vindt plaats op 4 juni van 22:00 tot 04:00 uur bij Club Smederij. Tickets voor beide edities van Het Hiphop Journaal zijn nu te koop via deze link.