Laden Evenementen

Het Ronde Tafelhuis: lezing van Ralf Bodelier over zijn omgekeerde kruistocht

Informatie
Datum:
29 september 2022
Tijd:
19:30 tot 19:30
Prijs: €10
Locatie:Het Ronde Tafelhuis

Voor iedereen die toe is aan verdieping en bezinning maar niet weet waar te beginnen: een lezing over de ‘omgekeerde kruistocht’ van schrijver Ralf Bodelier. Donderdag 29 september om 19:30 uur doet hij zijn verhaal tijdens een bijeenkomst in het Ronde Tafelhuis. 

Zijn verhaal

In januari 2020 vertrok Ralf Bodelier vanuit Jeruzalem. Voor zijn lange wandeling van Jeruzalem naar Bouillon dacht hij niet meer dan één jaar uit te trekken. Maar 2020 was niet het meest geschikte jaar om meer dan 4200 kilometer dwars door het Midden-Oosten, Turkije, de Balkan en de Duitstalige wereld te lopen. Maar liefst drie keer moest hij zijn reis onderbreken. Daaronder die ene keer in het Bulgaarse Ruse toen een rammelende ambulance hem doodziek van corona naar het ziekenhuis bracht. Zo werden het twee jaar wandelen. Of was het een pelgrimage? Bodelier zelf spreekt over een ‘Omgekeerde Kruistocht’. In omgekeerde richting liep hij dezelfde route die Godfried van Bouillon van 1096 tot 1099 aflegde als leider van de eerste kruistocht. Godfried reisde met het zwaard en tijdens zijn tocht kwamen 1,5 miljoen mensen om. Bodelier liep met niet meer dan een rugzak, een laptop en een onstilbare honger naar nieuwe verhalen en ideeën. Want al wandelend doe je de beste ideeën op.

Over zijn ervaringen deed hij wekelijks verslag voor het Financiële Dagblad en de Groene Amsterdammer. Op dit moment werkt hij aan een boek over zijn wandeling. De lezing is er al. Een spannend en meeslepend verhaal van een geboren verteller. Vol nieuwe inzichten, opgedaan in talloze gesprekken in Israël en op de Westbank, in de vluchtelingenkampen van Libanon en moskeeën in Turkije. Of het door oorlog getekende oosten van Kroatië.

Erbij zijn? 

Je kunt reserveren door een mailtje te sturen naar reserveren@rondetafelhuis.nl en de entreeprijs is €10,-.  De zaal opent al om 19:00 uur.