Agenda

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering in Theaters Tilburg

Wanneer: 7 maart 2020 van 20:15 tot 21:45 Waar: Theaters Tilburg Entree: €17,-
Bestel tickets

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering in Theaters Tilburg

Wegens succes terug in Theaters Tilburg: Frank Lammers speelt Marx in Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering. De ideeën van de grondlegger van het communistisch gedachtegoed zijn actueler dan ooit. Frank Lammers kruipt in de huid van Karl Marx. Onderdeel van de welbekende filosofenreeks van Het Zuidelijk Toneel.

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering

De huidige mens zaagt de tak af waarop hij zit – het kapitalisme maakt een rechtvaardig en duurzaam leven op aarde onmogelijk. Deze gedachte noteerde Karl Marx meer dan 150 jaar geleden. Hoezo een filosoof met een baard? Regisseur Stefaan Van Brabandt: “Voor Marx zijn de kwaliteit van leven en gelijke kansen voor ieder mens leidend. Hij schrijft letterlijk: ‘Een samenleving die groeit in rijkdom zonder armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.’”

Marx (reprise)

In de voorstelling kijkt Marx als een levende dode terug op zijn leven en denken. Op zijn begrafenis waren maar zeven mensen aanwezig. Geen van zijn publicaties kreeg tijdens zijn leven veel erkenning. Een leven dat werd geteisterd door ziekte, stervende kinderen, armoede en conflicten, maar dat ook veel engagement en liefde kende. Na zijn dood werd Marx zowel aanbeden als vervloekt; want zijn goede intenties plaveiden ook de weg naar de hel: miljoenen mensen werden gedood in naam van de ‘marxistische bevrijding’. Marx kijkt in deze theatermonoloog met de ogen van nu terug op zijn erfenis. Met een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

In het kort

  • Waar: Theaters Tilburg
  • Wanneer: zaterdag 7 maart 2020
  • Tijd:  20.15 tot 21.45 uur
  • Entree: €17,-
  • Meer informatie

Locatie

Reageer op dit bericht