Laden Evenementen

Heyhoef-Backstage presenteert Harlem Lake

Informatie
Datum:
16 oktober 2021
Tijd:
20:30 tot 23:00
Prijs: €12,50

Na de act die Harlem Lake aan het publiek in 013 poppodium presenteerde tijdens hun show bij Walter Trout staat de complete 12 persoons band nu weer in Tilburg op de planken. Dit keer van het ‘Pop-Up’ muziekpodium Heyhoef-Backstage in de Reeshof. Het zal een uitgebreid optreden worden waarbij ook voor het eerst hun album ‘A Fool’s Paradise’ gepresenteerd zal worden. De show zal plaatsvinden op 16 oktober waar de show om 20:30 uur start. De zaal zal eerder open zijn zodat je van tevoren al een drankje kan doen om alvast in de stemming te komen. Kaarten voor deze show kosten €12,50. Lijkt jou dit wat? Lees dan snel verder!

Harlem Lake

De jonge bluesrock band, voorheen bekend onder de naam Dave Warmerdam Band, viert hun comeback en nieuwe naam, nieuwe single en album en een nieuwe show. Het afgelopen jaar werkten zij achter de schermen hard door aan hun debuutalbum, die zij ondersteunden met spetterende live shows.

De samenstelling

De band is ook uitgebreid naar een grotere formatie met blazers, backing vocals en percussie. In totaal bestaat Harlem Lake uit 12 muzikanten. Jong, ambitieus, oprecht, passievol en krachtig. Heel veel meer woorden heb je niet nodig om Harlem Lake te beschrijven. De band heeft een unieke formule: een sterke frontvrouw met een uniek gevoel voor tekst en emotie, een karaktervolle gitarist die meeslepende verhalen vertelt met zijn instrument, een ingenieuze toetsenist/componist/arrangeur die fungeert als muzikale steunpilaar op het podium met daarachter een ijzersterke ritmesectie die de verantwoordelijkheid draagt voor de basis van de muziek.

Bluesrock

Wat in 2017 begon als jamband onder de naam Dave Warmerdam Band, is inmiddels uitgegroeid tot Nederlands meest belovende bluesrock band. In 2019 wonnen zij de Dutch Blues Challenge en brachten een live album uit en verrasten het Amerikaanse publiek tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Onder meer de Amerikaanse bluesheld Walter Trout was gecharmeerd door hun optreden en zodoende staat Harlem Lake in zijn voorprogramma in Paradiso, 013 en Doornroosje.

Het debuut van Harlem Lake

De band speelde hun debuut als Harlem Lake in februari 2021 tijdens een livestream concert. De beperkingen van de coronacrisis dwongen de bandleden tot schakelen en zo schreven zij een dozijn aan nieuwe nummers, arrangeerden die voor een 12-koppige formatie en namen die nummers op tijdens een liveshow: Harlem Lake Live In Concert. Een bijzonder visitekaartje en kennismaking met deze ‘nieuwe’ band. De trouwe fanbase was laaiend enthousiast en wacht met smart op het debuut studio album wat in het najaar van 2021 zal verschijnen.

Afkomst

De roots van de band liggen in de bluesmuziek maar door de invloeden van onder andere Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band is hun geluid verbreed tot een stevige bluesrock sound met een vleugje soul en americana. Zij zoeken de randen op van de blues en zijn met hun jonge leeft een frisse aanwinst voor dit aloude genre. Desalniettemin doen ze de blues eer aan en schuwen niet om ook op een popfestival te laten horen waar ze vandaan komen.

Erkenning

Harlem Lake kreeg door het winnen van de Dutch Blues Challenge veel erkenning in het Nederlandse blues circuit. De band heeft een volwassen geluid maar focust ook zeker op jonger publiek. Speciaal voor dit concert spelen zij hun nieuw repertoire van ‘A Fool’s Paradise’. Je hoort invloeden van onder andere Fleetwood Mac, Pink Floyd, Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band.

Interesse?

Wil jij hierbij zijn? Kaartjes kosten €12,50 en bestel je via deze link.