Laden Evenementen

Heyhoef Cinema: Spartacus

Informatie
Datum:
26 januari 2023
Tijd:
20:00 tot 23:00
Prijs: €5
Locatie:Heyhoef-Cinema

Op donderdag 26 januari is er een echte klassieker te zien in Heyhoef Cinema. Namelijk de film Spartacus. Een leuke klassieker die je met je vrienden en/of familie kunt bezoeken.

In onze reeks Themafilms is gekozen voor “Echte Klassiekers“ van regisseur Stanley Kubrick. Tot en met de maand mei 2023 zullen we maandelijks een door hem geregisseerde film vertonen.We denken dat we daarmee vele bezoekers een fijne filmavond gaan bieden.

Na een succesvolle vertoning van “Paths of Glory“ in november 2022, volgt op donderdag 26 januari opnieuw een film van zijn hand: “Spartacus“, een film uit 1960.Spartacus is een tot slavernij veroordeelde man die tot gladiator wordt opgeleid ter verstrooiing van de rijke Romeinse burgers. Maar in de zomer van het jaar 73 voor Christus ontsnappen hij en een aantal andere gladiatoren uit een gladiatorenschool in het Italiaanse Capua. In plaats van te vluchten voor hun eigenaar, organiseren ze zich. Samen met andere verschoppelingen uit de Romeinse republiek vormen ze een leger dat de enorme macht van Rome uitdaagt. Aan het hoofd van dit leger van slaven en proletariërs staat een voormalige slaaf: Spartacus.

Meer informatie

De film is te zien op donderdag 26 januari in Heyhoef Cinema: Kerkenbosplaats 2. De voorstelling begint om 20:00 en een kaartje kost €5,-. Voor meer informatie over de voorstelling kun je een kijkje nemen op de website van Heyhoef Cinema.