Laden Evenementen

Hoe Duur Was De Suiker bij Cinecitta

Informatie
Datum:
14 november 2021
Tijd:
14:15 tot 18:30
Prijs: €6,50

Op zondag 14 november is de jaarlijkse Peerke Donderslezing. Dit jaar wordt de lezing gegeven door Cynthia McLeod. Ze zal vertellen over het slavernijverleden. Aansluitend zal er bij Cinecitta de film; Hoe Duur was de Suiker worden gedraaid. Lees verder.

Wat kun je verwachten

Het slavernijverleden is een van de belangrijkste maatschappelijke thema’s van dit moment. Over het slavernijverleden, een van haar specialisaties, houdt historica en schrijfster Cynthia McLeod op zondag 14 november de jaarlijkse Peerke Donderslezing. Tevens organiseert Cinecitta in samenwerking met Stichting Petrus Donders Tilburg een speciale vertoning van “Hoe Duur Was De Suiker”. Dit is een verfilming van de gelijknamige historische roman van Cynthia McLeod. De schrijfster geeft voorafgaand aan de film een inleiding.

Hoe Duur was de Suiker

Hoe Duur was de Suiker vertelt het verhaal van twee halfzusjes in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres en halfzus?

Interesse?

Wil jij hier graag bij zijn? Ga dan naar de website van Cinecitta voor kaartjes en meer informatie! Een kaartje kost €6,50.