Agenda

Hyacinten

Hyacinten actie voor jonge mensen met kanker in ETZ

Wanneer: 24 januari 2020 van 09:00 tot 16:00 Waar: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Entree: €4,-

Hyacinten actie voor jonge mensen met kanker in ETZ

Wie vrijdag 24 januari in de hoofdgang van het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) een bosje hyacinten koopt, steunt de zorg aan jonge mensen met kanker. De bosjes zijn vanaf 09.00 uur te koop voor vier euro per bosje op locatie ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60 in Tilburg).

Dat op jongvolwassen leeftijd ook kanker voorkomt is relatief onbekend. Jaarlijks krijgen in Nederland 2700 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar kanker. Van hen overlijdt twintig procent. Kanker op jongvolwassen leeftijd is anders dan op oudere leeftijd en kan grote emotionele, sociale en maatschappelijke gevolgen hebben. Daarnaast is kanker op jonge leeftijd zeldzaam en zijn er weinig leeftijdsspecifieke behandelingen.

Opbrengst hyacinten voor zorg en onderzoek

Door hyacinten te verkopen halen ziekenhuizen zoveel mogelijk geld op voor de zorg van AYA’S met kanker. Het nationaal AYA, Adolescents & Young Adults, ‘Jong & Kanker’ platform houdt deze HAYAcintenactie voor de vijfde keer. De opbrengst gaat volledig naar betere zorg en wetenschappelijk onderzoek. Kijk voor meer informatie op de website van AYA.

Locatie

Reageer op dit bericht