Agenda

Illustrada Festival

Illustrada Festival Tilburg

Wanneer: 7 juni 2021 om 00:00 uur tot 16 juni 2021 om 00:00 uur Waar: geen locatie Entree: gratis
Bestel tickets

Illustrada Festival Tilburg

Het Illustrada Festival is een jaarlijkse outdoor expositie van grote digitaal gemaakte illustraties van getalenteerde (inter)nationale illustratoren en designers. Exclusief in Tilburg te bezoeken.

Het festival

Er zijn veel (verborgen) grafische talenten in Nederland die fantastische digitale kunstwerken maken. Echter beperkt het bereik zich vaak tot een verborgen pareltje ergens in de diepe krochten van het internet. Illustrada geeft hen de kans hun werk tijdelijk uit het scherm te halen en in de echte wereld te plaatsen. Bezoekers van de expositie halen een positief gevoel en inspiratie op tijdens dit evenement. Bedrijven kunnen niet alleen sponsor worden maar ook zelf enkele kunstwerken tentoonstellen (etalages en galeries) en nieuwe talenten ontdekken voor projecten.

Het doel

Het hoofddoel van Illustrada is bezoekers inspireren met fantastische illustraties. De uiteenlopende digitale ontwerpen krijgen een prachtige plek in de stad. Bezoekers zullen langs een wandelroute geleid worden en zo worden er verschillende gebieden in de binnenstad met elkaar verbonden. Kunstenaars worden uitgenodigd en uitgedaagd hun allerbeste werk tijdelijk uit het scherm en de wereld in te brengen.