Agenda

In de werkplaats

*AFGELAST* In de werkplaats, wat ga jij maken? in de Bibliotheek Heyhoef

Wanneer: 8 mei 2021 van 12:30 tot 14:00 Waar: Bibliotheek Heyhoef

*AFGELAST* In de werkplaats, wat ga jij maken? in de Bibliotheek Heyhoef

In de bibliotheek worden elke maand digitale workshops georganiseerd in de werkplaats, waarbij kinderen hun digitale vaardigheden ontwikkelen en hun talent kunnen ontdekken. Er wordt steeds met een ander thema gewerkt.

In de werkplaats:

Lego programmeren

Wist je dat er Lego is die je kunt programmeren? Met Lego WeDo bouw je de meest bijzondere apparaten die je daarna zelf met de iPad kunt besturen!

Brawl Stars level maken

In de mobile game Brawl Stars knokken meerdere spelers in een grote arena met maar één doel: winnen! Wist je dat je ook met een speciaal programma je eigen Brawl Stars arena’s kunt maken? Je leert hoe je je eigen Brawl Stars level maakt zodat je ze later met je vrienden uit kunt testen.

Sketch Nation

Houd jij van gamen en zou jij het leuk vinden om eens je eigen game te maken?

Met een iPad app gaan we door te programmeren onze eigen tekeningen, foto’s en afbeeldingen tot leven laten komen in een game die jij zelf mag verzinnen.

Minecraft

Ben jij een echte Minecraftfanaat, bouwexpert of redstone specialist? Dan hebben we jou nodig op in de Werkplaats! We gaan dan met de hele groep in één server samen aan een groot project bouwen. Ook als je nog nooit Minecraft hebt gespeeld vinden we het natuurlijk hartstikke leuk als je mee komt doen.

Stop-motion filmpje maken

We gaan dit keer aan de slag met het maken van een stopmotion filmpje. Dat is een reeks van foto’s die je samenvoegt tot een filmpje. Van elke kleine beweging maak je een foto en dat wordt uiteindelijk een filmpje. Je kan zelf de snelheid bepalen en muziek en geluiden toevoegen. Kinderen kunnen zelf lego, klei of Playmobil meenemen om het filmpje te maken.

Praktische informatie:

Aanmelden voor deze middagen kan via: heyhoef@bibliotheekmb.nl. de workshops zijn gratis en voor de leeftijd 7 jaar en ouder. De middagen zijn van 12:30 uur tot 14:00 uur.

 

Wanneer:

  • Zaterdag 9 januari Lego programmeren
  • Zaterdag 13 februari Brawl Stars level maken
  • Zaterdag 13 maart Sketch Nation
  • Zaterdag 10 april Minecraft
  • Zaterdag 8 mei Stop-motion filmpje maken

Locatie