Agenda

Vrouwendag

Internationale vrouwendag bij Theater De Nieuwe Vorst

Wanneer: 8 maart 2020 van 18:00 tot 23:30 Waar: Theater De Nieuwe Vorst Entree: Gratis

Internationale vrouwendag bij Theater De Nieuwe Vorst

Al meer dan 100 jaar wordt over de hele wereld op 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. Dit is ook een Tilburgse traditie geworden dankzij Feniks Emancipatie Expertise Centrum, die dit al bijna 45 jaar met de stad organiseert. Dit jaar i.s.m. Theater De Nieuwe Vorst, Duvelhok en de Kennismakerij. In 2020 is het landelijke thema ‘Vrijheid’.

Hoofdgasten zijn Rajae El Mouhandiz en Karin Bruers. Beide vrouwen laten zich niet in 1 discipline beschrijven.

Rajae El Mouhandiz

Film-, theatermaakster en zangeres Rajae El Mouhandiz is vanwege haar bijdrage in de kunsten de afgelopen 11 jaar achtereen geplaatst op de lijst van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld. Op 8 maart geeft zij een vrijheidscollege waarmee ze de ruimte laat zien die vrouwen mogen en kunnen innemen om te worden wie of wat ze willen zijn. Hierbij betrekt zij haar eigen levensloop en put ze uit zowel westerse als oosterse waarden.

Karin Bruers

De bekende cabaretière, sociaal onderneemster en schrijfster Karin Bruers is bovenal activiste. Met trots wordt op deze vrouwendag de primeur gepresenteerd van haar ‘High Heels Liberation Front’, waarbij ze meer op de hak neemt dan hoge hakken.

Aanmelden

Wat betekent vrijheid voor jou? Laat dit in maximaal 2 minuten op de zeepkist/podium zien of horen, door een persoonlijke bijdrage in welke vorm dan ook. Meld je hiervoor aan door vóór 2 maart te mailen naar secretariaat@fenikstilburg.nl; het aantal plaatsen is helaas beperkt. Het gratis inhoudelijke programma wordt afgewisseld door muzikale intermezzo’s.

Vooraf kun je deelnemen aan de gezellige maaltijd en vanaf 21.30 uur gaan de voeten van de vloer tijdens de spetterende afterparty met DJ Han. Iedereen is welkom!

Programma

  • 17.00 – 18.00 uur: Inloop
  • 18.00 – 19.45 uur: Gezamenlijke vegetarische maaltijd
  • 20.00 – 21.30 uur: Programma grote zaal, geopend door Rolph Dols
  • 21.30 – 23.30 uur: Netwerkcafé en afterparty met DJ Han

Maaltijd

Reserveren voor de maaltijd is verplicht. Aanmelding is door middel van vooruitbetaling van €7,50. Dit kan uiterlijk tot 2 maart op het rekeningnummer NL25INGB0003558985  t.n.v. Feniks o.v.v. maaltijd IVD. Ook kun je de meedoenregeling gebruiken, dat is inclusief 1 consumptie. Stuur uiterlijk 2 maart een mail met je klantnummer naar secretariaat@fenikstilburg.nl

Locatie

Reageer op dit bericht