Agenda

Slootjesdagen

IVN Slootjesdagen

Wanneer: 11 juni 2021 tot 13 juni 2021 Waar: Spoorpark Entree: Gratis

IVN Slootjesdagen

Komen jullie ook naar de slootjesdagen? Op 11, 12 en 13 juni is het weer zover: IVN-Tilburg doet dan mee aan de landelijke IVN-slootjesdagen. Dus pak je schepnet, trek je laarzen aan en ontdek onder leiding van onze natuurgidsen en  vrijwilligers van het Spoorpark het waterleven in het park.

De slootjesdagen zijn dit jaar in het Spoorpark Tilburg.

Wat is er precies te doen tijdens de Slootjesdagen?

In het weekend van 11 t/m 13 juni kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op avontuur langs de waterkant. Op ruim 100 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

Tijden

  • Vrijdag 11 juni van 13.30 uur – 16.00 uur;
  • Zaterdag 12 juni van 11.00 uur tot 16.00 uur;
  • Zondag 13 juni van 11.00 uur tot 13.30 uur.

Volg daar de IVN-vlag. Je hoeft je niet aan te melden maar bent vrij om langs te komen en mee te doen.

Locatie