Laden Evenementen

Jacques de Leeuw Prijsuitreiking

Informatie
Datum:
30 juni 2022
Tijd:
20:00 tot 21:00
Prijs: Gratis
Locatie:Schouwburg Tilburg

De Jacques De Leeuw Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) en is bedoeld om deze talentvolle kunstenaars de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen na hun studie. Op 30 juni wordt dit jaar de prijs uitgereikt in Schouwburg Concertzaal Tilburg. 

Het winnen van deze prijs is uiteraard een wens van vele studenten van de FHK, maar ook het genomineerd zijn voor deze prijs is al een hele eer. Dit jaar zijn Rik van de Made (Muziek), Jip van Es (Rockacademie), Yulia Hartog (Muziektheater), Leonarda Lovrekovic (Dans), Tyas D’Hont (Design), en Victor Goyette & Marius Cavin (Circus) genomineerd vanuit de afdeling Performance and Design. Vanuit de afdeling Kunsteducatie zijn Fien van der Slycken (Theater), Kesha Felipa (Beeldende Vorming), Jana Slegers (Danseducatie) en Lianne de Jongh (Muziekeducatie) genomineerd.

Een stille droom voor vele FHK studenten De manier waarop studenten worden genomineerd verschilt per opleiding. Zo kunnen studenten van de studie Docent Theater zelf aangeven waarom zij zich willen nomineren, terwijl studenten van de Academy of Music and Performing Arts door een commissie worden genomineerd. Echter was het voor alle studenten een grote verrassing. Rick van der Made en Fien van der Slycken droomden stiekem al hun hele bachelor-tijd van deze nominatie, terwijl Kesha Felipa eigenlijk nooit eerder van de prijs had gehoord.

Wie wint die 10.000 euro?

In de weken tussen de nominatie en de bekendmaking van de winnaar, zijn studenten nog druk bezig met de voorbereidingen en repetities van hun eindproject. Tevens zullen er met alle genomineerden interviews worden gehouden. De uitslag wordt 30 juni bekend gemaakt in de Schouwburg in Tilburg. De twee winnaars ontvangen een bedrag van 10.000 euro om te investeren in hun verdere studie of carrière. Een mooie prijs die de winnaars zal helpen om hun dromen verder te verwezenlijken.

Meer informatie

De uitreiking van de Jacques de Leeuw Prijs vindt plaats op 30 juni om 20:00 bij Schouwburg Tilburg. Wil je er bij zijn? Reserveer dan je plekje op deze website. Reserveren is gratis.