Laden Evenementen

Jubileumconcert Gemengd Koor Cantiqua

Informatie
Datum:
05 november 2022
Tijd:
20:30 tot 23:00
Prijs: €28
Locatie:Concertzaal Tilburg

Gemengd Koor Cantiqua brengt in het kader van haar eeuwfeest een Ode aan Cecilia op zaterdag 5 november 2022 om 20.30 uur in Concertzaal Tilburg. Gemengd Koor Cantiqua bestaat dit jaar 100 jaar waar al op verschillende manieren bij stil is gestaan: van de gemeente Tilburg ontvingen zij al de Tilburgse ereprent. Op 5 november komt burgemeester Weterings hen in de concertzaal de Koninklijke Erepenning uitreiken. Dit concert vormt het eind van alle feestelijkheden.

Jubileumconcert Gemengd Koor Cantiqua 

Het gemengd koor Cantiqua is een koor uit Tilburg. Het koor staat in de regio Midden Brabant bekend om de hoge kwaliteit van zijn uitvoeringen tijdens missen en concerten. Het koor bestaat uit twee afdelingen: Cantiqua Klassiek en Cantiqua Concert. Cantiqua Klassiek zingt meerstemmige kerkmuziek en iedereen die kan zingen kan en mag lid worden van dit koor. Cantiqua Concert is een concertkoor dat zich meer richt op de meer ervaren koorzangers.

Ode aan Cecilia 

Uitgevoerd tijdens het Jubileumconcert Gemengd Koor Cantiqua worden dan “Ode for St. Caecilia’s Day” (HWV 76) van G.F. Händel en “Introduzione e Gloria in D (RV 588) van A. Vivaldi. Solisten zijn de sopraan Wendy Roobol, de alt Eline Welle en de tenor Jelle Leistra. Het barokorkest van het Dordts Kamer Orkest verzorgt de begeleiding en het geheel staat onder leiding van Arjan van Baest.

Meer weten 

Toegangskaarten zijn € 28 (incl. € 3 servicekosten) zijn hier te bestellen.