Laden Evenementen

Jubileumeditie: Notenkrakers bestaat 10 jaar!

Informatie
Datum:
08 december 2022
Tijd:
20:30 tot 22:30
Prijs: Gratis
Locatie:Paradox Tilburg
Notenkrakers

De december-editie van Notenkrakers belooft er eentje te worden met een lach en een traan. Zo bestaat deze muzikale talkshow 10 jaar, maar tegelijkertijd is het ook een afscheidsfeestje. Het is namelijk de laatste editie van Notenkrakers. De hoogste tijd om terug te blikken én vooruit te kijken met veel muzikale gasten aan tafel bij presentatoren Marc en Paul Geerts in Paradox.

92 On Acre

In de jaren 80 waren de broers Ad en Wil Opstals al actief in The Daltons. Daarna volgden bands als Sleepwater en Songbelt. Nu, bijna veertig jaar later, zit de liefde voor muziek nog altijd diep. In 92 On Acre laten de broers hun voorliefde voor gitaren en Amerikaanse rootsrock opnieuw horen. Tijdens de laatste editie van Notenkrakers beklimmen ze vanzelfsprekend het podium.

NICCI NOVA

Zangeres, liedschrijver en dichter NICCI NOVA bracht een jaar geleden haar debuutalbum ‘Zilver Gelijnd’ uit. Over verdwalen, verliezen, verdrinken en verlangen. Haar voorliefde voor oude kleinkunst van o.a. Ramses Shaffy, Liesbeth List en Jacques Brel hoor je terug in haar werk. Daarnaast brengt ze ook interpretaties en vertolkingen van dit oeuvre. Met Wende Snijders als inspiratiebron blaast NICCI je omver met haar sterke performance.

Componist Ron Antens

Op kerstavond is in het Paleis het evenement Wintervuur, georganiseerd door het Wereldpodium. Het thema is ‘Imagine’, naar het bekende lied van John Lennon. Componist/arrangeur/muzikant Ron Antens vult dat thema muzikaal in, met hulp van muzikanten uit allerlei windstreken. Antens arrangeerde voor de Tilburgse carnaval bovendien de muziek van een verbroederingslied dat op elluf-elluf is gepresenteerd. En hij stond mede aan de basis van het lied ‘Krapte Snapte’ van stadshoogleraar Ton Wilthagen. Wat boeit hem in dergelijke uiteenlopende projecten? En hoe krijgt hij toch steeds al die verschillende muzikanten op één lijn? Je hoort het in Notenkrakers!

10 jaar Tilburgse popmuziek

Namens 3 voor 12 Tilburg blikken Richenne Zeebregts en Bas van Duren terug op de lokale muziekscene van de afgelopen 10 jaar. Ook schuift Frans de Laat aan, die onder meer verantwoordelijk is voor de muzikale programmering van het Milieucafé en al vaker te gast was over uiteenlopende lokale muzikale onderwerpen. Natuurlijk doen ook Marc en Paul een duit in het zakje.

Muzikaal minicollege

Last, but not least, als afsluiting geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!