Agenda

juridisch spreekuur

Juridisch spreekuur in het Verhalenhuis aan het Wagnerplein

Wanneer: 6 december 2019 van 10:30 tot 12:00 Waar: Het VerHalenHuis Entree: Gratis

Juridisch spreekuur in het Verhalenhuis aan het Wagnerplein

Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu ook terecht in Het Verhalenhuis bij de Bibliotheek aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. Daar is op vrijdagochtend in de oneven weken het gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer. In de Bibliotheek LocHal vindt het spreekuur al langer plaats op woensdagmiddag.

Tijdens de spreekuren is iedereen welkom met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het kan bijvoorbeeld gaan over scheiden, het aanvechten van een beslissing van de gemeente, over een uitkering of over een conflict op het werk. Derdejaars studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys staan klaar om te helpen met advies en informatie.

Het gratis juridisch inloopspreekuur Rechtwijzer in Het Verhalenhuis aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord is op vrijdagen in de oneven weken van 10.30 tot 12.00 uur. In de Bibliotheek LocHal is het spreekuur iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij het informatiepunt op de begane grond.

Samenwerking

Het gratis juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, het Juridisch Loket en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op tijd aan de juiste informatie te helpen om zo te voorkomen dat het conflict of het probleem alleen maar groter wordt.

Rechtwijzer geeft informatie en wijst de weg

Naast het spreekuur biedt ook de bijbehorende website www.rechtwijzer.nl informatie over de meest voorkomende onderwerpen: uit elkaar gaan, werk, schulden, overheid, wonen en consumenten. Op deze website kan ook het ‘Rechtwijzer EHBO’ worden ingevuld. Deze online tool biedt Eerste Hulp Bij Oplossingen en geeft overzicht en inzicht in de situatie en geeft mogelijkheden hoe het probleem kan worden opgelost.

Locatie

Reageer op dit bericht