Laden Evenementen

Kadrage – Tuning People in De Nieuwe Vorst

Informatie
Datum:
09 maart 2022
Tijd:
00:00 tot 00:00

Kadrage is een woordeloze voorstelling die het midden houdt tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. Een indrukwekkende constructie van 30 houten kaders staat centraal. Binnen die kaders, als in een pop-up boek, klappen de scènes open.

 Een nieuwe vorm van theater

De kaders staan symbool voor een leeg canvas, een nieuwe pagina, een nieuw perspectief, een nieuwe uitdaging.  Binnen de begrenzing van die kaders schetsen Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke alle rollen die een heel leven zouden kunnen bevatten: het kind, de verzorger, de vriend, de geliefde, de onnozelaar, de gevangene, de bevrijde, de performer. Elk kader krijgt zijn eigen karakter door afwisselend te spelen met de banale realiteit, met droombeelden en met magisch realisme. Zo wordt elk kader een individueel kunstwerk.

Jef Van gestel en Peter Vandemeulebroecke zijn in Kadrage zowel curator als performer. Ze zoeken naar een vorm van theater die, net als bij een expositie, op een intuïtieve manier communiceert met het publiek. Telkens starten ze van een wit blad, een nieuw kader en creëren een beeld dat mooi, grappig, kwetsbaar of intrigerend is.

Tickets

Wil jij deze innovatieve vorm van theater meemaken? De kaarten zijn te bestellen via deze website. De voorstelling start om 20:30 uur.