Agenda

Kasper Bosmans in Museum De Pont

Wanneer: 15 juli 2021 tot 30 januari 2022 Waar: De Pont Tilburg Museum voor Hedendaagse Kunst

Kasper Bosmans in Museum De Pont

Museum De Pont is een museum vol met verschillende mooie kunstwerken en tentoonstellingen. Ook Belgische kunstenaars krijgen een podium in het Tilburgse museum. Het werk van Kasper Bosmans in zijn tentoonstelling Wolf Corridor is nog tot en met 30 januari 2022 in De Pont te zien. 

Wolf Corridor

Kasper Bosmans ontwierp speciaal voor de centrale ruimte en de wolhokken van De Pont het project Wolf Corridor. De installatie bestaat onder meer uit zandsculpturen, beelden, muurschilderingen, bronsreliëfs en schilderijen. De titel verwijst naar Bosmans belangstelling voor grensgebieden. Een ‘corridor’ is een ecologische verbindingszone die leefgemeenschappen met elkaar in contact brengt waardoor een vrije uitwisseling van individuen en genen mogelijk is. Bosmans verbindt deze notie met de regio van de Kempen, waar hij zelf geboren is: een zandstreek ten zuiden van Tilburg die ooit behoorde tot het Groothertogdom Brabant.

Over Kasper Bosmans

Bosmans is een meester in het leggen van associatieve verbanden tussen zeer uiteenlopende onderwerpen. Hij legt deze neer in kleine, embleemachtige schilderijen (‘legenda’s’) die dienen als uitleg voor zijn ruimtelijke installaties. Samen vormen ze een nieuwe, visuele ‘geschiedschrijving’. Een die minder eenduidig is en open staat voor interpretatie. Soms wordt zo een tipje van de sluier opgelicht, maar de vraag is of we álles moeten willen duiden. Bosmans werk lijkt vooral een opdracht aan de toeschouwer om er zijn eigen verhaal van te maken, zodat er telkens nieuwe interpretaties en persoonlijke perspectieven kunnen ontstaan.

Locatie

Reageer op dit bericht