Kermisprogramma Roze Maandag 2023

Informatie
Datum:
24 juli 2023
-
25 juli 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Binnenstad Tilburg

Op maandag 24 juli is het weer Roze Maandag. Dit is één van de grooste LHBTI+- feesten van Nederland. Het evenement vindt zoals je weet plaats op de Tilburgse kermis. Ben jij benieuwd wat er tijdens Roze Maandag 2023 allemaal te doen is? We zetten het in dit handige overzicht voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Officiële programma Roze Maandag

Tijdens Roze Maandag rijdt er een Roze Maandag Express vanuit Amsterdam via ‘s-Hertogenbosch naar Tilburg. De Roze Maandag Express komt om 13:03 uur aan op Centraal Station. Vanuit daar vertrekt er een Pride Walk richting de Jupiler Bierhal waar de officiële opening op het programma staat. Daarna staan er in de hele stad evenementen op het programma. Daarover later meer in dit artikel.

Openingstijden kermisterrein Roze Maandag 2023

Op Roze Maandag gaat de Tilburgse kermis om 12:00 uur open. De attracties sluiten vervolgens om 01:00 uur ’s nachts, net als de buitenevenementen. Dan nog niet uitgefeest? In de verschillende kroegen in de stad kun je uiteraard tot sluit doorfeesten.

Benieuwd naar de openingstijden op andere kermisdagen? Check dan dit artikel. 

Attracties op de Tilburgse kermis

Niet geheel onbelangrijk: de attracties op de Tilburgse kermis. Verdeeld over het kermisterrein staan namelijk honderden attracties.

Straattheaterfestival in de Piushaven

Neem ook zeker een kijkje in de buurt van de Piushaven. Hier staat namelijk het gratis toegankelijke straattheaterfestival Porto Circolo op het programma. In er rondom het water zijn acht spectaculaire acts te zien, van een onderwaterjongleur tot evenwichtskunstenaars en veel meer.

De leukste evenementen

Benieuwd naar de leukste evenementen tijdens Roze Maandag? Lees dan snel verder.

Lollipop Outdoor Xtravaganza bij De Lollipop

Uiteraard bovenaan het lijstje: Lollipop Outdoor Xtravaganza bij De Lollipop. Wil je de echte Roze Maandag sfeer proeven, dan moet je hier zeker een kijkje gaan nemen.

Tilburgs Rainbow Festival op de Korte Heuvel

Op de Korte Heuvel wordt het gratis toegankelijke Tilburgs Rainbow Festival georganiseerd. Diverse artiesten treden op!

Frans Bauer, OG3NE en meer in de Jupiler Bierhal

In de Jupiler Bierhal – waar de officiële opening van Roze Maandag plaatsvindt – is de hele dag van alles te doen. Zo treden Frans Bauer, Sieneke, OG3NE, René Schuurmans, Zanger Alex, Jeffrey Kuipers, John en Alfonso, We Want Abba, Danilo Kuiters en DJ Coenio op!

Holy Pink in de Muzentuin

Zin in een technofestival tijdens Roze Maandag? Dan ben je in de Muzentuin te vinden. Holy Pink staat weer op het programma. De entree is helemaal gratis!

Road Show Festival in de Spoorzone

Goed nieuws! Want tijdens Roze Maandag is de toegang tijdens het Road Show Festival helemaal gratis. Bij drie stages op het festivalterrein kun je dansen op de lekkerste muziek.

Herrie met Gerrie bij Doloris’ Rooftop

Nog meer house & techno. Want bij Doloris’ Rooftop staat Herrie met Gerrie op het programma. Hier heb je wel kaartjes voor nodig.

Fetish Social Brabant bij The Heuvel Gallery

Bij The Heuvel Gallery staat van 17:00 – 21:00 uur een Fetish Social evenement op het programma. Stap binnen in de wereld van sociale verbinding en ontdek een levendige gemeenschap waar verschillende fetishen samenkomen.

We Are One Festival in The Heuvel Gallery

In de avonduren staat We Are One Festival op het programma bij The Heuvel Gallery. Artiesten als Gregor Salto, Darkraver en Lady Bee treden op. Extra fijn: de entree is helemaal gratis.

The Apoqalypse Rebirth bij de Hall of Fame

Zin in een ultiem queer feest? Dan ben je tijdens Roze Maandag te vinden bij de Hall of Fame. Voor dit evenement heb je kaartjes nodig.

Queer Pop Party ICONIC in Poppodium 013

Zin in een dik feest tot 4 uur ’s nachts? Ga dan naar ICONIC in Poppodium 013. Queer popcultuur en het op handen dragen van queer pop iconen smelten samen tijdens deze dansnacht. Voor dit event heb je kaarten nodig.

Volop feest tijdens Villa Ananas op het Piusplein

Een flinke line-up tijdens Roze Maandag bij Villa Ananas. Zo treden Shary-an, Nena, Demi Maria, Loudgarden, Jmberlee Ramirez, MC Pearl, Miss Nijhof en DJ Zoef op. Entree is zoals de hele kermis gratis.

Dragqueens en De Alley Girls in de Stadhuisstraat

Uiteraard ook volop programma in de Stadhuisstraat. Je vindt er dragqueens en De Alley Girls treden op. Uiteraard draaien de Stadhuisstraat-dj’s de hele dag lekkere platen en is de entree gratis.

Het Roze Maandag Binairiteitenkabinet bij Kraak Kermis Festival

Tijdens Roze Maandag is er weer veel te doen bij het Kraak Kermis Festival. Er zijn optredens, je kunt dansen, lekker eten en veel meer.

PinkSquare op het Piusplein-Noord

Het Piusplein-Noord – het pleintje voor Bruin Kafee, Café de Baret en De Vos en De Craen – verandert tijdens Roze Maandag in PinkSquare. DJ Wouter Grandia, DJ Daan Geeven, DJ Tavento, Feest DJ Eddy, DJ Calvin Rigter en DJ Sylvie Thijs treden op. Entree is gratis.

In The Alley in het Oranjestraatje

Om de hoek van De Lollipop Outdoor vind je In The Alley. De hele dag kun je hier genieten van de dikste elektronische muziek. Zo draaien Doppelgang, Moody Mehran, Ringbaan & Manilla de platen.

Club Stëlz bij Studio

Bij Studio aan de Korte Heuvel gaan ze los op Roze Maandag! Samen met Club Stëlz belooft het een onvergetelijke dag te worden bij Studio.

Meer leuke feestjes

Naast buitenpodia, organiseren de diverse horecazaken ook hele toffe feestjes. Benieuwd wat er allemaal bij de kroegen te doen is? Check dan snel onze uit-agenda. Daar vind je het complete overzicht van de leukste feestjes tijdens de Tilburgse kermis.

In de sfeer komen

Ben je benieuwd wat je nu kunt verwachten van een dagje Tilburgse kermis? Vorig jaar ging presentatrice Gina July het kermisterrein op. Check in onderstaande video wat zij allemaal meemaakte.

Thuis sfeer proeven

Blijf jij liever thuis maar wil je toch iets van de Tilburgse kermis meekrijgen? Heb jij even geluk! De Tilburgse kermis wordt namelijk tien dagen lang uitgezonden op radio én tv in Nederland en België. Daar zorgen de honderden vrijwilligers van Kermis FM wel voor. Benieuwd hoe jij Kermis FM thuis kunt ontvangen?

Meer informatie

Nu ben je helemaal op de hoogte van wat er op Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis te doen is. Wil je toch nog meer informatie? Dan zetten we wat handige links voor je op een rijtje.