Laden Evenementen

Kermisprogramma vrijdag 21 juli

Informatie
Datum:
21 juli 2023
-
22 juli 2023
Prijs: Gratis
Locatie:Binnenstad Tilburg

De Tilburgse kermis gaat van start. Tien dagen lang wordt de binnenstad van Tilburg omgetoverd in één groot kermisterrein met daaromheen heel erg veel evenementen en feestjes. Eigenlijk kun je de Tilburgse kermis tegenwoordig beter als een festival omschrijven. Benieuwd wat er op vrijdag 21 juli 2023 allemaal op het programma staat? We zetten de openingstijden van het kermisterrein, de leukste feestjes en andere handige informatie voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Openingstijden kermisterrein op vrijdag 21 juli

Op vrijdag 21 juli gaat de Tilburgse kermis om 15:00 uur open. De attracties sluiten vervolgens om 01:00 uur ’s nachts. Zin in een feestje? De buitenevenementen mogen door tot 02:00 uur. Dan nog niet uitgefeest? In de verschillende kroegen in de stad kun je uiteraard tot sluit doorfeesten.

Benieuwd naar de openingstijden op andere kermisdagen? Check dan dit artikel. 

Attracties op de Tilburgse kermis

Niet geheel onbelangrijk: de attracties op de Tilburgse kermis. Verdeeld over het kermisterrein staan namelijk honderden attracties.

De leukste evenementen

Op vrijdag 21 juli staan er verschillende toffe evenementen op het programma. Ben jij benieuwd welke allemaal? Wij zetten het voor je op een rijtje zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Road Show Festival in de Spoorzone

In de Tilburgse Spoorzone staat het Road Show Festival op het programma. Dit festivalterrein bestaat uit drie verschillende area’s. Op vrijdag treden onder andere Vince Morgane, Rewind Allstars, K-Liber, De Sluwe Vos en vele anderen op. Er zijn nog kaartjes voor dit festival te koop.

Tino Martin, John de Bever en vele anderen in de Jupiler Bierhal

Uiteraard staat de bierhal dit jaar weer tien dagen lang op het Willemsplein. Op vrijdag 21 juli treden Tino Martin, John de Bever, Ammar, Frank Smeekens en DJ Coenio op. De toegang is gratis.

Villa Ananas op het Piusplein

Een nieuw evenement op het Piusplein: Villa Ananas. Je komt hier helemaal in de zomerse sferen alsof je op een beachparty op Curaçao staat. Op vrijdag treden The Boy Next Door, Mr Bermuda, Fresh Coast en MC Iceman op. De toegang is helemaal gratis.

Jordy van den Boer en Corry Konings in de Stadhuisstraat

Natuurlijk mag de Stadhuisstraat niet ontbreken in dit overzicht. Want in dit gezellige horecastraatje is het weer tien dagen lang feest tijdens de Tilburgse kermis. Op vrijdag 21 juli treden Jordy van den Boer en Corry Konings op. Toegang is gratis.

Kraak Kermis Festival in het Dwaalgebied

In de knusse tuin van De Nieuwe Vorst in de Willem II straat wordt het Kraak Kermis Festival georganiseerd. Op de vrijdag staat het evenement Raven & Leven op het programma. Sommige onderdelen zijn gratis te bezoeken, voor andere heb je kaartjes nodig.

Straatfeesie op het Piusplein-Noord

Piusplein-Noord is het gezellige pleintje voor Café de Baret, Bruin Kafee en De Vos en De Craen. Tien dagen lang staat hier een Straatfeesie op het programma. Op vrijdag 21 juli draait DJ Sylvie Thijs de platen.

In The Alley in het Oranjestraatje

Ken jij het Oranjestraatje niet? Tijd om daar verandering in te brengen. Dit is namelijk het gezellige straatje tussen ’t Elfde Gebod, The Cat’s Back en Gin Fizz. Tien dagen lang vind je hier een buitenpodium met de lekkerste elektronische muziek. Op vrijdag draaien Ineffekt, Lucky Done Gone en Patrice de platen. Tot 22:00 uur is de entree gratis, daarna betaal je een kleine vergoeding.

Meer leuke feestjes

Naast buitenpodia, organiseren de diverse horecazaken ook hele toffe feestjes. Benieuwd wat er allemaal bij de kroegen te doen is? Check dan snel onze uit-agenda. Daar vind je het complete overzicht van de leukste feestjes tijdens de Tilburgse kermis.

In de sfeer komen

Ben je benieuwd wat je nu kunt verwachten van een dagje Tilburgse kermis? Vorig jaar ging presentatrice Gina July het kermisterrein op. Check in onderstaande video wat zij allemaal meemaakte.

Thuis sfeer proeven

Blijf jij liever thuis maar wil je toch iets van de Tilburgse kermis meekrijgen? Heb jij even geluk! De Tilburgse kermis wordt namelijk tien dagen lang uitgezonden op radio én tv in Nederland en België. Daar zorgen de honderden vrijwilligers van Kermis FM wel voor. Benieuwd hoe jij Kermis FM thuis kunt ontvangen?

Meer informatie

Nu ben je helemaal op de hoogte van wat er op vrijdag 21 juli tijdens de Tilburgse kermis te doen is. Wil je toch nog meer informatie? Dan zetten we wat handige links voor je op een rijtje.